Amazon Music Unlimited και στην Ελλάδα

Και η εικονική βοηθός Alexa των συσκευών Echo λειτουργική πλέον και στην χώρα μας

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες πολυεθνικές της τεχνολογίας δεν... σπεύδουν ακριβώς να υποστηρίξουν την ελληνική αγορά με τις ολοκαίνουργιες υπηρεσίες ή προϊόντα τους - φροντίζουν πρώτα πολύ μεγαλύτερες κι επικερδείς αγορές, αφήνοντας την δική μας και άλλες μικρότερες εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα. Η Amazon καλώς ή κακώς ανήκει σε αυτές, οπότε η καθυστέρηση 14 μηνών για την διάθεση της υπηρεσίας Music Unlimited στην Ελλάδα μετά από το ξεκίνημά της στις ΗΠΑ δεν προκαλεί έκπληξη.

Κατά μία έννοια... κάλλιο αργά παρά ποτέ, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία ναι μεν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο π.χ. το Spotify, αλλά η ετήσια συνδρομή της κοστίζει λιγότερο - €79.99 για απεριόριστη ακρόαση αντί για τα €99.99 που χρεώνει το Spotify - συνεχίζοντας να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια τραγούδια στους συνδρομητές της. Περισσότερο συμφέροντα είναι και τα οικογενειακά πακέτα χρήσης της Amazon Music Unlimited.

Σημαντικότερη, ωστόσο, εξέλιξη για τους λάτρεις των τεχνολογιών αιχμής είναι το γεγονός ότι η Amazon πωλεί επίσημα πια - και υποστηρίζει - στην χώρα μας τα Echo, τα "έξυπνα ηχεία" που ενσωματώνουν την ψηφιακή βοηθό Alexa. Αυτή δέχεται φωνητικές εντολές όλων των ειδών για να εκτελέσει μια μεγάλη γκάμα από ενέργειες, έχοντας την δυνατότητα τόσο μόνιμης σύνδεσης με το Internet, όσο και με άλλες συσκευές ενός σύγχρονου σπιτιού. Η Amazon έχει σχεδιάσει έτσι την εικονική της βοηθό, ώστε αυτή να "μαθαίνει νέες δεξιότητες" (τις ονομάζει Skills) τις οποίες ο κάτοχός της μπορεί να προσθέσει με ευκολία.

Όπως βέβαια περιμένει... φυσιολογικά κανείς, η Alexa και στην Ελλάδα θα λειτουργεί αποκλειστικά στα αγγλικά - δεν θα μπορεί, με άλλα λόγια, να αντιλαμβάνεται και να εκτελεί εντολές στην δική μας γλώσσα. Ιδέα δεν έχουμε αν θα το κάνει ποτέ, αλλά αυτό προφανώς θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλη αγορά θα αποδειχθεί για τα Amazon Echo η ελληνική συνολικά. Ακόμη και η αγγλική υποστήριξη, πάντως, για πολλούς από μας είναι αρκετή καθώς τα Echo είναι πιθανώς η καλύτερη σειρά "έξυπνων ηχείων" αυτή τη στιγμή. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ