COSMOTE: πρώτη στην Ελλάδα με δίκτυο κινητής 5G+

Το 5G Stand-Alone υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και υψηλότερου επιπέδου εμπειρία διασύνδεσης με συμβατές συσκευές

Η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου COSMOTE 5G+. Η εξέλιξη του δικτύου κινητής COSMOTE που βασίζεται στην τεχνολογία 5G Stand-Alone (SA) θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις αμέτρητες εφαρμογές του σύγχρονου Internet παντού.

Το COSMOTE 5G+ υπόσχεται να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας συνολικά, με σταδιακά μεγαλύτερες ταχύτητες αποστολής και λήψης δεδομένων, γρηγορότερα "αντανακλαστικά" σύνδεσης (low latency) και έμμεσα αποτελεσματικότερη διαχείριση διαχείριση της μπαταρίας των κινητών συσκευών που παραμένουν μόνιμα online μέσω υπηρεσιών mobile Internet.

Η μετεξέλιξη αυτή του COSMOTE 5G υπόσχεται να δώσει σημαντική ώθηση στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, αλλά και να προσφέρει νέες δυνατότητες διασύνδεσης στο κοινό μέσα από καινοτόμες λειτουργίες (όπως π.χ. το dynamic network slicing). Χάρις στην ευδιάκριτα ταχύτερη απόκρισή του, το COSMOTE 5G+ ανοίγει το δρόμο για επαναστατικές εφαρμογές στην ιατρική, τα logistics, τις μεταφορές κλπ. εξασφαλίζοντας παράλληλα καλύτερες επιδόσεις στην διασύνδεση για mobile gaming και στις εφαρμογές που στηρίζονται σε υποδομή Internet of Things.

Η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου COSMOTE 5G+ βρίσκεται ήδη στο 50% και θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσει το 60% έως το τέλος του 2024. Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G+ έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως προγράμματος χρήσης (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE 5G+ και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G+.

Οι κατασκευαστές που υποστηρίζουν πρώτοι τις δυνατότητες του δικτύου COSMOTE 5G+ είναι οι Samsung με τα μοντέλα Galaxy S23/S23 Plus/S23 Ultra και Xiaomi με τα μοντέλα 13/13 Pro. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο, στο μέλλον θα πιστοποιούνται όλο και περισσότερες συσκευές (όπως π.χ. συγκεκριμένα μοντέλα iPhone της Apple) ώστε να παρέχουν πρόσβαση στο δίκτυο αυτό. Περισσότερες πληροφορίες για το COSMOTE 5G+ μπορεί να βρει κανείς στην σχετική επίσημη σελίδα της COSMOTE.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ