Φημολογία για τρία iPhone φέτος, βάσιμη

To Web θέλει την Apple να κυκλοφορεί δύο "S" και ένα διαφορετικό, επετειακό "Χ" τον Σεπτέμβριο, διατηρούμε αμφιβολίες

Είναι γνωστό πως ο... μηχανισμός των φημών γύρω από το επόμενο iPhone ξεκινά να λειτουργεί κυριολεκτικά την επόμενη μέρα της κυκλοφορίας κάθε καινούργιου μοντέλου - όμως το 2017 αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση γιατί είναι έτος επετειακό: το πασίγνωστο κινητό τηλέφωνο της Apple φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά και ο αμερικανικός κολοσσός εύλογα θα ήθελε να αξιοποιήσει εμπορικά αυτήν την συγκυρία τον Σεπτέμβριο, με την διάθεση δηλαδή της συσκευής που θα διαδεχθεί το iPhone 7/7Plus. Η σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το τί ακριβώς σκοπεύει να προσφέρει η Apple οργιάζει, φυσικά, σε έκταση και... φαντασία. Είναι πρακτικά βέβαιο πως λίγα πράγματα από όσα "ακούγονται" θα αποδειχθούν τελικά αληθινά, ένα ωστόσο συγκεκριμένο ενδεχόμενο επανέρχεται με αξιοπρόσεκτο "πείσμα" στο προσκήνιο των Web sites τις τελευταίες εβδομάδες.

Πρόκειται για την περίφημη "θεωρία του τρίτου iPhone": ενός μοντέλου που υποτίθεται πως στα εργαστήρια ανάπτυξης της Apple φέρει το κωδικό όνομα "Ferrari" και θα κυκλοφορήσει μαζί με τα άλλα δύο "αναμενόμενα" iPhone, όντας όμως σημαντικά διαφορετικό από αυτά. Η θεωρία αυτή θέλει τον γίγαντα του Redmond να κυκλοφορεί δύο μοντέλα iPhone 7S/7S Plus με κάποιες αισθητικές βελτιώσεις και τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις υποσυστημάτων σε σχέση με τα iPhone 7/7 Plus, αλλά και ένα "επετειακό" iPhone με το όνομα "iPhone X" (το λατινικό του αριθμού 10) το οποίο υποτίθεται πως θα έχει άλλο σχεδιασμό, θα αξιοποιεί άλλης τεχνολογίας διαγώνιο και οθόνη (5.8 ιντσών OLED) με πρακτικά ανύπαρκτο πλαίσιο, θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση, ακόμη και αναγνώριση προσώπου και χειρονομιών χάρις σε αισθητήρα laser και δευτερεύοντα υπερύθρων ακτίνων ενσωματωμένη στην οθόνη αυτή (!).

Οι... ευσεβείς πόθοι του διαφοροποιημένου design, της ασύρματης φόρτισης, της οθόνης OLED (με ή χωρίς κυρτές ακμές - σίγουρα με πολύ λεπτό πλαίσιο) και άλλων τέτοιων στοιχείων έχουν "ακουστεί" και άλλες φορές στο παρελθόν, φυσικά, χωρίς να μετουσιωθούν σε τίποτε. Έχουμε την αίσθηση, ωστόσο, πως η Apple από την μία πλευρά έχει... επαναπαυθεί για υπερβολικά πολύ καιρό όσον αφορά στην όψη και τις δυνατότητες των iPhone, αφετέρου είναι το είδος της πολυεθνικής που δύσκολα θα άφηνε την ευκαιρία της εμπορικής αξιοποίησης μιας επετείου να πάει χαμένη. Η θεωρία των τριών iPhone μάς ακούγεται υπερβολική, όμως ανασχεδιασμένα μοντέλα ελπίζουμε και πιστεύουμε πως θα δούμε φέτος, αναβαθμισμένα στα υποσυστήματά τους, με ίσως μία "ειδική επετειακή" έκδοση παρόμοια μα όχι εξαιρετικά διαφορετική. Σε κάθε περίπτωση... τικ-τοκ, τικ-τοκ: σε λιγότερο από 8 μήνες - βάσει ιστορικού των διαρροών πληροφοριών και φωτογραφιών στο Web, νωρίτερα - θα ξέρουμε. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ