HTC: διαρρέει, εντυπωσιάζει το επερχόμενο U12 Plus

To κορυφαίο κινητό των Ταϊβανέζων για φέτος προ των πυλών - λεπτομέρειες

Δεν είναι λίγες οι κατασκευάστριες κινητών που έχουν πληγεί από την... δυαρχία των Apple-Samsung στην συγκεκριμένη κατηγορία (ειδικά όσον αφορά στα συνολικά έσοδα), αλλά δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς πως η HTC επηρεάστηκε περισσότερο απ' ότι άλλες: από την περίοπτη θέση στην αγορά που κατείχε άλλοτε στα smartphones, τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε στον ρόλο του κομπάρσου αρχικά, της εταιρείας που διεκδικεί οριακά θέση στην αγορά κάθε χρόνο αργότερα. Με την πώληση μέρους των δραστηριοτήτων της στην Google, την καταγραφή μεγαλύτερης ζημίας από ποτέ στα οικονομικά της το περασμένο τρίμηνο και τον περιορισμό των κινητών που θα προσφέρει φέτος στα δάκτυλα του ενός χεριού, έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε της επιλογή - και τουλάχιστον μία δείχνει να δικαιώνει την εξέχουσα θέση που είχε κερδίσει σε άλλες φάσεις της πορείας της.

Ο λόγος για το επόμενο κορυφαίο της μοντέλο, τον διάδοχο του περυσινού πολύ καλού (αλλά εμπορικά αποτυχημένου είναι η αλήθεια) U11: πρόκειται για το U12 Plus, του οποίου τα χαρακτηριστικά διέρρευσαν πριν από 24 ώρες στο Web από δύο διαφορετικές πηγές. Το μοντέλο αυτό θα στηρίζεται σε οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών και ανάλυσης QHD+, θα αξιοποιεί τον πανίσχυρο επεξεργαστή SnapDragon 845 της Qualcomm και 6 GB μνήμης λειτουργίας, θα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 64 ή 128 GB (επεκτάσιμο με κάρτες μνήμης microSD), θα ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 3420 mAh και θα χαρακτηρίζεται από πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και την σκόνη. Προδιαγραφές που μπορούμε πλέον να περιμένουμε, λίγο-πολύ, από όλα τα κορυφαία smartphones με Android φέτος.

Άλλα στοιχεία των διαρροών αυτών είναι περισσότερο ενδιαφέροντα. Η φωτογραφία που παρατίθεται επιβεβαιώνει την επιστροφή της HTC στην φωτογραφική διάταξη με δύο φακούς - οι αισθητήρες είναι των 12 και των 16 Megapixel - καθώς και την τοποθέτηση του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στην θέση που έχουν επιλέξει πρακτικά όλοι φέτος: το κέντρο του πίσω μέρους της συσκευής. Η κάμερα της πρόσοψης στηρίζεται σε αισθητήρα των 8 Megapixel - ευτυχώς η HTC δεν υιοθετεί το ακαλαίσθητο notch της Apple που άλλοι κατασκευαστές Android έσπευσαν ν' αντιγράψουν - και προσφέρει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου (είχε δοκιμαστεί ήδη στο U11 Eyes). Το U12 Plus θα στηρίζεται σε Android 8 με ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον (το ολοκαίνουργιο Sense 10) και επίσης ανανεωμένο λογισμικό ελέγχου που αξιοποιεί σημεία του περιβλήματος ως πλήκτρα (Edge Sense).

Το HTC U12 Plus αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου και η διάθεσή του να ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο. Επανερχόμαστε σε αυτό με τα... επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσης, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ