iPhone 2017: γνωστές θεωρίες, νέες εικασίες

Το επετειακό μοντέλο διχάζει τους αναλυτές, σημαντικότερη από ποτέ η εμπορική του επιτυχία

Υπάρχει λόγος που στο Αθηνόραμα Digital επιλέγουμε να μην κάνουμε την... καθημερινή αναφορά που κάνουν άλλα μέσα ενημέρωσης στην φημολογία γύρω από πολυαναμενόμενα προϊόντα τεχνολογίας - όπως τα επερχόμενα iPhone για παράδειγμα - και είναι αυτός: είναι τόσες οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τόσες οι αστήρικτες φήμες και οι κάθε λογής εικασίες, και συχνά σε τέτοιο βαθμό αντικρουόμενες μεταξύ τους, ώστε δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί οποιοσδήποτε να διακρίνει πού βρίσκονται ψήγματα αλήθειας και πού όχι. Οι διαρροές με φωτογραφίες θα... φροντίσουν ούτως ή άλλως να "προδώσουν" όλα τα σημαντικά πριν την επίσημη παρουσίαση οποιουδήποτε σημαντικού προϊόντος, οπότε...

Όμως υπάρχουν πηγές εικασιών περισσότερο έμπιστες από άλλες, όπως η επενδυτική JP Morgan, των οποίων οι προβλέψεις καθοδηγούν αγορές μετοχών - και ως εκ τούτου έχουν αποδειχθεί σοβαρότερες στα όσα αναφέρουν. Μία τέτοια αναφορά για τα επόμενα iPhone από την συγκεκριμένη εταιρεία εμμένει σε στοιχεία που έχουμε συναντήσει κι αλλού, αλλά φέρνει και μερικά νέα στο προσκήνιο. Συνεχίζει να έχει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης η θεωρία της παρουσίασης τριών iPhone, δύο 7S και ενός επετειακού "Χ" δηλαδή, αλλά η εντύπωση που επικρατεί πλέον είναι πως το δεύτερο δεν θα καθυστερήσει παρά ελάχιστες εβδομάδες σε σχέση με τα πρώτα (αντί για το πρώτο τρίμηνο του 2018 που διέβλεπαν πολλοί). Τείνουμε να συμφωνήσουμε, καθώς μόνο εμπορικά προβλήματα θα δημιουργούσε στην Apple η αναμονή τόσων μηνών για το μοντέλο που υποψιαζόμαστε ότι... πραγματικά θα θέλουν οι πλέον πιστοί οπαδοί των προϊόντων της (τα 7S αναμένεται να είναι του ίδιου design με τα 7).

Οι αναλυτές της JP Morgan επιβεβαιώνουν την χρήση οθόνης τεχνολογίας OLED στο επετειακό iPhone, αλλά υποστηρίζουν πως στην συσκευασία του θα περιλαμβάνονται και τα ασύρματα ακουστικά AirPod - τα οποία κοστίζουν $159 από μόνα τους και ίσως δικαιολογούν την βεβαιότητα πολλών πως το iPhone X θα κοστίζει άνω των $1000. Οι ίδιοι αναλυτές θεωρούν πως το επετειακό iPhone δεν θα έχει οθόνη στα όρια των τεσσάρων πλευρών του πλαισίου του, όπως ήθελαν σχεδιαγράμματα που "διέρρευσαν" πριν από λίγο καιρό, αλλά μόνο στα δεξιά και αριστερά α λα Samsung Galaxy S8 (το οποίο πιστεύουμε και εμείς καθώς διαφορετικά δεν θα υπήρχε τρόπος να ενσωματωθεί κάμερα στην πρόσοψη). Το iPhone X, σύμφωνα με την JP Morgan πάντοτε, θα προσφέρει επίσης καλύτερη απόδοση ήχου (και σε υψηλότερες στάθμες), θα ενσωματώνει μεγαλύτερη μπαταρία και θα προσφέρει προστασία από το νερό και την σκόνη επιπέδου iP68 (όπως έχουν κάνει βέβαια πολλά Anbdroidή εδώ και χρόνια).

Ούτε οι αναλυτές που συνέγραψαν την συγκεκριμένη αναφορά, πάντως, γνωρίζουν πού θα τοποθετήσει η Apple τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων του ανασχεδιασμένου iPhone, καθώς τα περιορισμένα πλαίσια πάνω και κάτω από την οθόνη δεν επιτρέπουν αυτός να παραμείνει στην γνωστή του θέση. Άλλα σχεδιαγράμματα τον θέλουν να έχει μετακινηθεί στην πίσω πλευρά του iPhone X, κάτω από το πασίγνωστο λογότυπο της Apple - κάτι που, αν όλα αυτά αποδειχθούν αληθή, ελπίζουμε όντως να ισχύει καθώς άλλες θέσεις (όπως αυτή όπου βρίσκεται στο Samsung Galaxy S8) είναι αντιεργονομικές ή δημιουργούν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε από υπεραισιόδοξη έως αφελή την πρόβλεψη ενός από τους αναλυτές της JP Morgan για αποκάλυψη του iPhone X στην εκδήλωση WWDC στις αρχές Ιουνίου: αν μη τί άλλο η Apple δεν είναι το είδος της εταιρείας που θα δημιουργούσε από μόνη της εμπορικό πρόβλημα στα iPhone 7 (μεγαλύτερο από αυτό που ήδη έχουν τέλος πάντων) για τόσους μήνες. Εκτός αν, φυσικά, οι διαρροές με φωτογραφίες του iPhone X ξεκινήσουν... σημαντικά νωρίτερα φέτος!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ