iPhone 7 στου Σεπτέμβρη τις 7

Επισημοποιείται και η φετινή... επιβεβαίωση των διαρροών για το νέο smartphone της Apple

Όπως είχε... ούτως ή άλλως διαρρεύσει εδώ και πολλές μέρες στο Twitter, η Apple απέστειλε την ετησίως καθιερωμένη πρόσκλησή της σε εκπροσώπους των αμερικανικών ΜΜΕ για την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου κατά την οποία θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο iPhone. Πρόκειται φυσικά για το πολυσυζητημένο iPhone 7 που θα αποκαλυφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Bill Graham Civic Auditorium του San Francisco - ημερομηνία που η Apple σωστά θεωρεί ταιριαστή, αλλά ημερομηνία που συμπίπτει και με την αποκάλυψη δύο νέων PlayStation από την Sony στην Νέα Υόρκη, μόλις δύο ώρες αργότερα. Κάποια άλλη εταιρεία τεχνολογίας πιθανώς θα επέλεγε μία άλλη μέρα για την παρουσίαση του σημαντικότερού της προϊόντος για το επόμενο 12μηνο. Η Apple, ολοφάνερα, όχι.

Για το iPhone 7 έχουν πλέον διαρρεύσει τόσες λεπτομέρειες, και τόσες διασταυρωμένες πληροφορίες, ώστε τα... σχετικά στοιχήματα θα αφορούν μόνο στα όσα στοιχεία δεν θα αποδειχθούν τελικά αληθινά (αντί για το αντίθετο). Γνωρίζουμε με βεβαιότητα που αγγίζει το... 99% πλέον πως θα παρουσιαστούν δύο μοντέλα iPhone 7, με οθόνες ίδιας διαγωνίου και ανάλυσης των αντιστοίχων στα 6S, με κατά τι μεγαλύτερες ενσωματωμένες μπαταρίες και σχεδιασμό που μόνο στις λεπτομέρειες θα διαφέρει από αυτόν των προκατόχων τους. Οι διαφορές που οι επικρατέστερες φήμες αναδεικνύουν ανάμεσα στα δύο μοντέλα εστιάζονται στην κύρια κάμερα - στο μεγαλύτερο iPhone θα είναι "διπλή" για υψηλότερης ποιότητας αποτελέσματα, καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό, ευρύτερες λήψεις και ίσως μεταβλητό βάθος πεδίου - και στην μνήμη λειτουργίας, η οποία στο μεγαλύτερο μοντέλο θ' ανέρχεται στα 3 GB ενώ στο μικρότερο σε 2 GB.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, άλλωστε, θα πρέπει να θεωρείται πια βέβαιο πως τα νέα iPhone δεν θα ενσωματώνουν υποδοχή ακουστικών των 3.5 χιλιοστών, ενώ οι χωρητικότητες των διαφόρων μοντέλων τους είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα περιλαμβάνουν (επιτέλους!) τα 16GB, αλλά θα ξεκινούν από τα 32GB και θα ανέρχονται έως και τα 256GB. Ο κεντρικός επεξεργαστής και των δύο μοντέλων θα είναι ο νέος Α10 της Apple Το μόνο μεγάλο ερωτηματικό - και εν δυνάμει ενδιαφέρον στοιχείο - που παραμένει αφορά στην ιδιότητα ή όχι του κεντρικού πλήκτρου (home button) να "αντιλαμβάνεται" διαφορετικά επίπεδα πίεσης, κάτι που θα επέτρεπε τον εμπλουτισμό των λειτουργιών των iPhone τόσο στα apps όσο και στην γενικότερη χρήση τους.

Με... αυτά και με κείνα, πάντως, περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστώσουμε τί άλλο καινούργιο θα επιλέξει ν' αποκαλύψει η Apple στην ίδια εκδήλωση. Η φημολογία επικεντρώνεται γύρω από νέες εκδόσεις των iPad/iPad Pro και του Apple Watch, καθώς "ταιριάζουν" περισσότερο με το κεντρικό θέμα, αυτό των iPhone - όμως ο γίγαντας του Cupertino ενδέχεται να παρουσιάσει και τους νέους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro στην ίδια εκδήλωση αν χαρακτηρίζονται από αρκετά νέα στοιχεία, αντί να κάνει την "αθόρυβη" αντικατάσταση των παρόντων μοντέλων με ανανεωμένα μόνο στο εσωτερικό τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Apple θα βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη για την αποκάλυψη των νέων PlayStation, όμως σε κάθε περίπτωση θα δημοσιεύσουμε όλα τα σημαντικά στοιχεία των προϊόντων που θα επιδείξει ο αμερικανικός κολοσσός και θα σχολιάσουμε, όπως πάντοτε, τις επιλογές του. Σε μια βδομάδα και κάτι, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ