LG G6: επίσημο και πάνοπλο

Οι Κορεάτες αλλάζουν κατεύθυνση, επικεντρώνονται στα σημαντικά

Όπως είχε αρχικά διαρρεύσει και στην συνέχεια επιβεβαιωθεί και από την ίδια την LG - με πλειάδα μάλιστα αναφορών για κάθε χαρακτηριστικό του ξεχωριστά - το G6 αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στο πλαίσιο της έκθεσης MWC 2107 στην Βαρκελώνη. Κάποιες από τις φήμες που "ακούγονταν" γι' αυτό στο Web αποδείχθηκαν αληθινές, κάποιες όχι, ενώ σε κάποια χαρακτηριστικά του υπάρχει ακόμη... ομιχλώδες τοπίο ως προς την διαθεσιμότητά τους σε κατά τόπους αγορές. Σε κάθε περίπτωση είναι το κινητό που θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα ως το κορυφαίο διαθέσιμο στο ελληνικό κοινό για όλη την διάρκεια του 2017 - καθώς η σειρά V όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας - οπότε έχει νόημα μία αναφορά λεπτομερής στο τί προσφέρει και πώς τοποθετείται απέναντι στον ανταγωνισμό του.

Οι διαρροές λοιπόν για το σχήμα του LG G6, όπως αυτό ουσιαστικά καθορίζεται από την οθόνη του, ήταν ακριβείς: οι αναλογίες της είναι 18 προς 9 και όχι 16 προς 9, κοινώς διπλάσιου ύψους από πλάτος, πράγμα που σημαίνει πως το περιεχόμενο που προβάλλεται μπορεί να χωριστεί σε δύο όμοια τετράγωνα. Με ανάλυση 1440x2880 pixels σε διαγώνιο 5.7 ιντσών το περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι άφθονο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έστω κι αν μεγάλο ποσοστό αυτού για την ώρα δεν θα φαίνεται σωστά (αναγκαστικά μαύρες γραμμές δεξιά και αριστερά π.χ. σε video ή games αναλογιών 16:9). Έχοντας μειώσει, άλλωστε, σε εντυπωσιακό βαθμό το πλαίσιο της οθόνης αυτής η LG στο G6, μπορεί να επικαλείται ποσοστό σχεδόν... 80% στην αναλογία οθόνης/περιβλήματος στην πρόσοψη, με δεδομένο και το γεγονός ότι το πλήκτρο ενεργοποίησης βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

To G6 χαρακτηρίζεται από τελείως διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχό του - το περίβλημά του είναι μεταλλικό και ενιαίο, χωρίς την δυνατότητα αφαίρεσης μπαταρίας ή σύνδεσης αρθρωτών αξεσουάρ - κρατά όμως το φωτογραφικό σύστημα του G5: φέρει δύο κάμερες στο πίσω του μέρος, ανάλυσης 13 Megapixel αλλά με κανονικό και με ευρυγώνιο φακό, καθώς και την απαραίτητη...σελφι-κάμερα των 5 Megapixel στην πρόσοψη. H ενιαία κατασκευή κατέστησε εφικτή και την πιστοποίηση επιπέδου IP68 για αντοχή στο νερό και την σκόνη. Ο κεντρικός επεξεργαστής του G6 δεν θα είναι ο κορυφαίος φετινός της Qualcomm, ο Snapdragon 835, αλλά ο καλύτερος του 2016, ο 821 - ο οποίος, ωστόσο, είναι κατά την γνώμη μας είναι ταχύτατος και υπεραρκετός για ο,τιδήποτε. Θα συνοδεύεται από 4 GB μνήμης λειτουργίας και θα διατεθεί με αποθηκευτικό χώρο των 32 ή 64 GΒ, επεκτάσιμο μέσω καρτών μνήμης microSD.

To LG G6 ενσωματώνει μπαταρία των 3300 mAh και θα στηρίζεται στην έκδοση 7.1 του Android με διάφορες επεκτάσεις και βελτιώσεις (αρκετές από αυτές σχετικές και με το νέο σχήμα οθόνης του). Το αμερικανικό μοντέλο θα προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ενώ για το ασιατικό ή το ευρωπαϊκό δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Θα διατεθεί σε τρία χρώματα, τα Astro Black, Mystic White και Ice Platinum (δεν ξέρουμε αν και τα τρία θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά), σε τιμή που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά δεν αναμένεται χαμηλότερη των €699 (με δεδομένο το γεγονός ότι θα κοστίζει $649-$699 στις ΗΠΑ). Οι προπαραγγελίες στις μεγαλύτερες αγορές θα ξεκινήσουν από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Περισσότερα, φυσικά, θα έχουμε να πούμε για το νέο κορυφαίο smartphone της LG όταν θα έχουμε την ευκαιρία εκτενούς χρήσης κι αναλυτικής αξιολόγησής του. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ