LG: το top κινητό της με ήχο... από την οθόνη!

Για πρώτη φορά υλοποιημένη τεχνολογία από τους Κορεάτες στο επερχόμενο κορυφαίο G8

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι η LG στην κατηγορία των smartphones αντιμετωπίζει προβλήματα - τόσο από τον σκληρό ανταγωνισμό με τους άλλους κατασκευαστές κινητών βασισμένων σε Android, όσο και από την στάση που τηρεί το καταναλωτικό κοινό απέναντί της, η οποία ενίοτε δεν θα την χαρακτήριζε κανείς ακριβοδίκαιη. Τον κορεατικό κολοσσό δεν βοηθά το τυπικό design των κινητών του, δυστυχώς, ούτε και το γεγονός ότι τομείς στους οποίους εκείνος δίνει σημασία - όπως π.χ. το πάρα πολύ καλό υποσύστημα επεξεργασίας ήχου - πολλοί χρήστες δεν δίνουν. Όμως όλα δείχνουν πως το επόμενο top κινητό της LG, το G8 που θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες στο World Mobile Congress στην Βαρκελώνη, θα έχει... άλλον "άσσο κρυμμένο στο μανίκι"!

Οι Κορεάτες με ειδικό δελτίο Τύπου επιβεβαίωσαν πως το συγκεκριμένο smartphone, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το καλύτερό τους για το 2019, θα αξιοποιεί μία τεχνολογία γνωστή μας από αλλού για την απόδοση ήχου όπως ποτέ άλλοτε δεν τον εισπράξαμε από κινητό τηλέφωνο. Η τεχνολογία ονομάζεται "Cyrstal Sound" και είναι της ίδιας φιλοσοφίας με αυτήν που χρησιμοποίησε η Sony για πρώτη φορά στην παρθενική της τηλεόραση OLED, την A1 του 2017: όλη η επιφάνεια της οθόνης - και εδώ τεχνολογίας OLED - λειτουργεί, ουσιαστικά, σαν ηχείο επειδή "πάλλεται" από ένα σύστημα ακριβώς από κάτω της.

Η οθόνη ενός smartphone δεν είναι φυσικά τόσο μεγάλη όσο μίας τηλεόρασης, οπότε δεν μπορεί να έχει δύο "σημεία πρόκλησης παλμών" για να αποδώσει στερεοφωνικό ήχο. Για τον σκοπό αυτό η LG θα αξιοποιήσει και ένα δεύτερο "παραδοσιακό" ηχείο στο κάτω μέρος του G8, το οποίο θα αναλάβει και την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (η οθόνη μπορεί να αποδώσει τις υψηλές και μεσαίες συχνότητες χωρίς πρόβλημα). O κορεατικός κολοσσός έχει υποννοήσει πως το G8 θα επιδείξει και άλλα νέα, διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τον ανταγωνισμό του - όπως π.χ. μία 3D κάμερα "ανάγνωσης βάθους" (Time of Flight) - και είναι ίσως η πρώτη φορά που περιμένουμε με ανυπομονησία να αποκαλυφθεί πλήρως το top κινητό του για την τρέχουσα χρονιά ώστε να τα εκτιμήσουμε συνολικά. Σε λίγες πια μέρες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ