Nokia 7.1: ισορροπημένο και φιλόδοξο

Μέσης κατηγορίας κινητό από την HMD Global, με στυλ και δυνατότητες... ανώτατης όμως, διαθέσιμο σύντομα

To καλό με την καλλιέργεια ενός brand name για δεκαετίες, φυσικά, είναι πως το "ειδικό βάρος" του παραμένει σημαντικό ακόμη και μετά από πολλές... περιπέτειες - και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του brand της Nokia, φυσικά, το οποίο ανήκει μεν στην HMD Global, όμως τα smartphones που συνοδεύει τυγχάνουν προσοχής... αυτομάτως περισσότερης απ' αυτήν που συγκεντρώνουν τα πιο πολλά άλλα κινητά που βασίζονται σε Android σήμερα. Το Nokia 7.1 είναι αντιπροσωπευτικό τέτοιο παράδειγμα: στηρίζεται σε υποσυστήματα παρόμοια με αυτά άλλων κινητών, όμως υπάρχει κάτι απροσδιόριστα θελκτικό στο στυλ του το οποίο δεν παραπέμπει σε μέσης κατηγορίας συσκευή, αλλά σαφώς σε ανώτερης.

Ακόμη και μία "διαγώνια" ματιά στα χαρακτηριστικά του Nokia 7.1 είναι αρκετή για να συμπεράνει κανείς πως με αυτό η HMD στοχεύει στην ισορροπία κι όχι στον εντυπωσιασμό: ο κεντρικός του επεξεργαστής, ο Snapdragon 636, δεν είναι μεν κορυφαίος για τα σημερινά δεδομένα, είναι όμως επαρκέστατος - το ίδιο ισχύει και για την μνήμη λειτουργίας των 3 GB, τον αποθηκευτικό χώρο των 32 GB και το υποσύστημα σύνδεσής του με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το οποίο είναι LTE κατηγορίας 6. Αντιθέτως, έμφαση έχει δοθεί στην μεγάλη, ευκρινέστατη οθόνη του που μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά περιεχόμενο χρωματικής γκάμας HDR10, καθώς και στο φωτογραφικό του σύστημα, το οποίο αξιοποιεί διπλή κάμερα με φακούς Zeiss και εξελιγμένο λογισμικό ελέγχου. Η υποδοχή για δύο κάρτες SIM, η δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου και η ενσωματωμένη μπαταρία των 3060 mAh και η υποστήριξή της στην γρήγορη φόρτιση μέσω USB-C ολοκληρώνουν την προσεγμένη εικόνα που επεδίωξαν οι δημιουργοί του Nokia 7.1 να αποπνέει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το Nokia 7.1 στηρίζεται στο Android One, πράγμα που σημαίνει πως το λογισμικό του αναβαθμίζεται απευθείας από την Google και όχι... αν και όποτε έχει ο εκάστοτε κατασκευαστής κέφια να το κάνει. Θα διατεθεί στην χώρα μας στο τέλος Οκτωβρίου σε χρώμα Gloss Midnight Blue αρχικά και Gloss Steel τον Δεκέμβριο αντί €399 - κόστος που ναι μεν αντιστοιχεί σε έναν βαθμό στα υποσυστήματά του αλλά όχι και στο design του, το οποίο ανταγωνίζεται ευθέως τα καλύτερα κινητά της αγοράς σε καλαισθησία. Και το λογότυπο NOKIA στην πρόσοψή του θα... αναλάβει τα υπόλοιπα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ