PlayStation Suite: Games για κινητά Android

Η... software πλευρά του PlayStation Phone, σύντομα

Είναι αλήθεια πως στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Sony το... "κυρίως μενού" των ανακοινώσεων και αποκαλύψεων αφορούσε στο νέο PSP. Όμως η στρατηγική της Sony για την αγορά του mobile gaming συνολικά δεν εξαντλείται στο αποκαλούμενο για την ώρα NGP αλλά - όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν - επεκτείνεται και σε κινητά τηλέφωνα που είναι σε θέση να προσφέρουν games "ενός επιπέδου και πάνω". Για το... μυθικό PlayStation Phone, το οποίο δεν είναι άλλο από το Sony Ericsson Xperia Play που θα αποκαλυφθεί επίσημα σε δυο εβδομάδες περίπου, έχουμε επίσης κάνει λόγο. Το τμήμα της στρατηγικής της Sony για το οποίο δεν είχαμε σαφή ιδέα μέχρι προχθές αφορούσε στο software. Τώρα έχουμε - και τα νέα είναι καλά.

Η Sony ανακοίνωσε το PlayStation Suite: πρόκειται για ένα περιβάλλον ανάπτυξης games προορισμένων για κινητά τηλέφωνα με Android, αλλά και για το καινούργιο PSP. Αυτό το περιβάλλον δεν θα είναι στοχευμένο στις τεχνικές προδιαγραφές μόνο συγκεκριμένων μοντέλων κινητών, αλλά σε hardware "ενός επιπέδου και πάνω": τα games που θα δημιουργούνται σε αυτό θα παίζονται σε συσκευές με Android 2.3 ή νεότερο, οπότε ένα minimum δυνατοτήτων σε κάθε κινητό που μπορεί να τα αξιοποιήσει σίγουρα θα υπάρχει. Τα games αυτά θα φέρουν το χαρακτηρισμό "PlayStation Certified" και θα διατίθενται μέσα από το τμήμα του Android App Store που θα ιδρύσει η Sony ειδικά γι' αυτό το σκοπό, αλλά και μέσα από το PlayStation Store του PSN. Η Sony θα αναπτύξει επίσης και μία εφαρμογή για Android που θα φέρει το ίδιο το PlayStation Store στα κινητά αυτά, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια και συνάφεια με το περιβάλλον αγορών των PSP/PSP2/PS3.

Τα πρώτα games που αναπτύσσονται με αυτόν τον τρόπο και θα διατεθούν για το Xperia Play και άλλα ισοδύναμα ή καλύτερα κινητά Android είναι γνωστές επιτυχίες του αρχικού PlayStation, όπως τα Cool Boarders 2, Syphon Filter, Rally Cross, Wild Arms και MediEvil. Με τον καιρό, φυσικά, και όσο διευρύνεται η πελατειακή βάση των κινητών στα οποία απευθύνεται το PlayStation Suite, περιμένουμε να δούμε καινούργιους και περισσότερο πρωτότυπους τίτλους. Η τιμολογιακή πολιτική της Sony για το περιεχόμενο που θα δημιουργείται με το PlayStation Suite δεν προσδιορίστηκε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστική - ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι θα κληθεί να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το App Store της Apple, όπου τα €2.99-€9.99 έχουν επικρατήσει πλέον ως τιμές πώλησης. Περισσότερα γι' αυτό θα μάθουμε σίγουρα στο Worldwide Mobile Congress της Βαρκελώνης στα μέσα Φλεβάρη. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ