Sony: νέο κορυφαίο Xperia, φωτογραφικό

Το ZX2 Premium "μεγάλος αδελφός" των δύο άλλων πρόσφατων ZX2, η έμφαση στην ικανότατη "διπλή" κύρια κάμερα

Θα περίμενε κανείς πως μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών στην κατηγορία των smartphones η Sony θα είχε μάθε να αποφεύγει ορισμένα λάθη - εκτός κι αν, φυσικά, έκρινε πως αυτό το πιο πρόσφατό της ήταν αναπόφευκτο: λιγότερο από δύο μήνες από την ημέρα που ανακοίνωσε τα πάνοπλα και μάλλον ακριβά Xperia ZX2 και ZX2 Compact (δεν είχαμε καν την ευκαιρία να τα αξιολογήσουμε ακόμη), ο ιαπωνικός κολοσσός αποκαλύπτει καινούργιο μοντέλο, ανώτερο από αυτά. Πρόκειται για το Xperia XZ Premium, το οποίο φέρνει στο προσκήνιο έναν αριθμό από κορυφαία χαρακτηριστικά με σημαντικότερο εξ αυτών το νέο σύστημα σύλληψης φδωτογραφιών και video με την κύρια κάμερα. Η έμφαση που έχουν δώσει πρακτικά όλοι οι κατασκευαστές κινητών με Android σε αυτόν τον τομέα φέτος, δε, ίσως ήταν ο λόγος για τον οποίο η Sony αποφάσισε να το ανακοινώσει τώρα (το περιμέναμε το καλοκαίρι το νωρίτερο).

Το ZX2 Premium "δανείζεται" στοιχεία από άλλα κορυφαία smartphones της Sony των τελευταίων 18 μηνών. Φέρει οθόνη υπερυψηλής ευκρίνειας (ανάλυση 4Κ άρα αναλογιών 16:9 και όχι 21:9), διαγωνίου 5.8 ιντσών και ικανή να αποδόσει χρωματικά περιεχόμενο HDR. Στηρίζεται όπως και τα άλλα δύο ZX2 στον ταχύτερο φετινό επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 845, υποβοηθούμενο όμως από 6 GB μνήμης λειτουργίας και όχι 4 GB όπως εκείνα. Φέρει στην πρόσοψη υψηλότερης ανάλυσης κάμερα από αυτήν των άλλων δύο ZX2 (με αισθητήρα των 13 Megapixel αντί για 5) και ενσωματώνει μεγαλύτερη μπαταρία (των 3540 mAh αντί για των 3180 του ZX2). Σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το ZX2 Premium είναι παρόμοιο με τα μικρότερα "αδελφάκια" του, συμπεριλαμβανομένου και του Android που είναι και σε αυτό το μοντέλο έκδοσης 8.0.

Στο ZX2 Premium όμως "όλα τα λεφτά" (γιατί σίγουρα δεν θα είναι και λίγα) βρίσκονται στην κύρια κάμερά του. Αυτή είναι για πρώτη φορά σε κινητό της Sony "διπλή", με τον έγχρωμο αισθητήρα ανάλυσης 19 Megapixel και τον μονοχρωματικό ανάλυσης 12 Megapixel ώστε να είναι εφικτή η σύλληψη φωτογραφιών με μεταβλητό εστιακό βάθος. Ο ιαπωνικός κολοσσός, ωστόσο, προωθεί πολύ περισσότερο τον πάρα πολύ υψηλό βαθμό φωτοευαισθησίας της κάμερας αυτής, ο οποίος αγγίζει τα 51.200 (!!!) ISO και επιτρέπει την επιτυχή σύλληψη φωτογραφιών ακόμη και σε πάρα πολύ κακές συνθήκες φωτισμού. Κάτω από κανονικές συνθήκες σε τόσο μικρή συσκευή τόσο υψηλά ISO θα είχαν ως αποτέλεσμα... ένα συνοθύλευμα από κόκκο, φυσικά, όμως η Sony έχει σχεδιάσει εκ νέου ψηφιακό σύστημα επεξεργασίας για την αντιμετώπιση αυτού ακριβώς του ενδεχομένου.

Θα δηλώσουμε επιφυλακτικοί για την ώρα όσον αφορά στο συγκεκριμένο και θα περιμένουμε όχι μόνο να αξιολογήσουμε πρακτικά τους ισχυρισμούς των Ιαπώνων, αλλά να διαπιστώσουμε και σε τί επίπεδο κόστους θα προσφέρουν το ZX2 Premium. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ