Tech Fest στο Golden Hall: ματιές στο μέλλον για όλους!

Εικονική πραγματικότητα, drones, ρομπότ, εκτυπωτές 3D και φυσικά games... όλα εδώ

Εκδηλώσεις με τεχνολογικό ενδιαφέρον ανοιχτές για το κοινό δεν γίνονται, δυστυχώς, αρκετές στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτός όμως είναι... ένας λόγος παραπάνω να τιμά κανείς όσες γίνονται, όπως αυτή που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες και έως την 1η Ιουλίου το εμπορικό κέντρο του Golden Hall. Εκεί μία σειρά από εταιρείες και brands συμμετέχουν σε ένα Φεστιβάλ Τεχνολογίας που προσφέρει πραγματική "ματιά στο μέλλον", μέσα από αλληλεπιδραστικές εμπειρίες και δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να φέρουν το πλατύ κοινό σε επαφή είτε με πράγματα που βρίσκονται σήμερα στην αιχμή της τεχνολογίας, είτε με πράγματα που θα βρίσκονται στην καθημερινότητα όλων σε μερικά χρόνια!

Ο εξωτερικός χώρος του Golden Hall, για παράδειγμα, έχει μετατραπεί σε ειδικό χώρο... πτήσης drones, όπου πεπειραμένοι εκπαιδευτές καθοδηγούν κάθε ενδιαφερόμενο στον πρώτο του έλεγχο των δημοφιλών ιπτάμενων gadgets. Στο ισόγειο οι επισκέπτες μπορούν να έλθουν σε επαφή με την εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας το Sony PlayStation VR, ενώ οι αφοσιωμένοι gamers που... ήδη γνωρίζουν από αυτά, μπορούν να πάρουν από τώρα μία γεύση από το επερχόμενο Gran Turismo Sport του χειμώνα αποκλειστικά για το PlayStation4 σε ειδικά στημένα καθίσματα με οθόνες και τιμονιέρες.

Η "εκτύπωση" αντικειμένων (3D printing) με υλικά κάθε είδους έχει περάσει από την επιστημονική φαντασία στην καταναλωτική πραγματικότητα - και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Τεχνολογίας είναι σε θέση να δουν με ποιό τρόπο μπορούν να σχεδιάσουν εικονικά αντικείμενα και στην συνέχεια να τα... κρατήσουν στα χέρια τους με 3D εκτυπωτές νέας γενιάς που διατίθενται στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ του Golden Hall. Οι "μικροί μας φίλοι" με καλλιτεχνικές ανησυχίες, δε, μπορούν να τις εκφράσουν αξιοποιώντας σε iPad το πρωτοποριακό αξεσουάρ OSMO.

Από αυτήν την πραγματική γιορτή της τεχνολογίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν, φυσικά, τα ρομπότ, γι' αυτό και τα Lego Robotics προσκαλούν τους επισκέπτες του Golden Hall να συναρμολογήσουν... το δικό τους ρομπότ και να τού μάθουν να κινείται και να μιλά! Οι περισσότερο εξοικειωμένοι με την σημερινή τεχνολογία, άλλωστε, μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα της Apple (iStorm) και να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την δημιουργία, τί άλλο, apps για iPhone και iPad.

Όποια κι αν είναι η σχέση μικρών και μεγάλων με την τεχνολογία, στο Φεστιβάλ Τεχνολογίας που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στο Golden Hall είναι πρακτικά βέβαιο πως θα βρουν κάτι που τούς ενδιαφέρει. Ο πίνακας με τις ημέρες και τις ώρες των παραπάνω δραστηριοτήτων βρίσκεται σε αυτήν την σελίδα, και όλες είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό, αλλά υπενθυμίζουμε πως το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 1/7, οπότε... "βάλτε το στο πρόγραμμα"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ