Tesla: ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα

Για ερευνητικούς προς το παρόν σκοπούς, ευπρόσδεκτη εξέλιξη ούτως ή άλλως

Οι επενδύσεις μεγάλων πολυεθνικών στην ελληνική αγορά δεν είναι... σύνηθες φαινόμενο ακριβώς τα τελευταία χρόνια, ειδικά μάλιστα αυτών που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία - όμως ακριβώς ένα τέτοιο πρώτο βήμα φαίνεται να έγινε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα καθώς ένας κολοσσός που πρωτοπορεί σε μία σειρά από πεδία, η αμερικανική Tesla, ίδρυσε θυγατρική στην χώρα μας. Πράγματι, η Tesla Greece απέκτησε νομική υπόσταση στην Ελλάδα με την εγγραφή της, ως μονοπρόσωπη εταιρεία, στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του Υπουργείου Οικονομίας (τα στοιχεία σε αυτήν την σελίδα) και μπορεί πλέον να προχωρήσει σε ενέργειες οποιουδήποτε χαρακτήρα εντός των συνόρων.

Προτού βέβαια... χαρεί το τμήμα του ελληνικού πληθυσμού που θα μπορούσε να αποκτήσει ένα από τα περίφημα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Tesla, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτήν την στιγμή η εταιρεία δεν δείχνει να έχει στα σχέδιά της εμπορική δραστηριότητα. Αντιθέτως, έχει γίνει γνωστό πως - μέσα από προσωπικές παρεμβάσεις Ελλήνων ομογενών υψηλά ιστάμενων στην Tesla στις ΗΠΑ και κάποιων στελεχών της εδώ κυβέρνησης - η Tesla συμφώνησε να εγκαταστήσει στην Αττική το τέταρτό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλα δύο βρίσκονται στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία, το ελληνικό δε αναμένεται να στεγαστεί αρχικά στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου "Λεύκιππος" που δημιουργήθηκε από το πασίγνωστο ερευνητικό κέντρο "Δημόκριτος".

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστό ποιό θα είναι το αντικείμενο των ερευνών της Tesla Greece, αλλά θεωρούμε ασφαλές να υποθέσει κανείς πως θα έχει να κάνει με την ηλεκτρική αυτοκίνηση και τ' αυτοδηγούμενα οχήματα, πιθανότατα και με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για την κίνησή τους. Η εταιρεία, άλλωστε, όφειλε να έχει νομική υπόσταση στην Ελλάδα ούτως ή άλλως προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο των σταθμών φόρτισης για τους κατόχους αυτοκινήτων της από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να διευκολύνει τα ταξίδια οδικώς προς την δική μας. Τέτοιοι σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων έχει ήδη ανακοινωθεί από την Tesla (σε αυτήν την σελίδα) πως αρχικά θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη. Καλώς ήλθες, Musk - εδώ... έχει (σχεδόν) πάντα ήλιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ