Κάθε κατασκευαστής έχει διαφορετική ονομασία για τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει ώστε να επιτυγχάνονται στις τηλεοράσεις τους τα παραπάνω: Sony MotionFlow, LG TruMotion, Samsung Motion Plus, Panasonic Intelligent Frame Creation Pro κ.α. Επίσης, δεν... βοηθά ακριβώς το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές έχουν εμπλακεί σε έναν αγώνα εντυπωσιασμού για τα "περισσότερα Hz ανανέωσης της οθόνης", χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, μέτρα και σταθμά που δεν προσφέρουν συγκρίσιμα αποτελέσματα.
Για να το θέσουμε πρακτικά: στην αγορά αυτή τη στιγμή έχουμε μοντέλα με σάρωση στα 100 Hz, στα 200 Hz, στα 400 Hz, ακόμη και στα 600 Hz. Όλοι αυτοί οι ρυθμοί σάρωσης δίνονται από τους κατασκευαστές με διαφορετική συλλογιστική μέτρησης - κατά συνέπεια, το ότι η τηλεόραση που λέει πως "σαρώνει" στα 600 Hz δεν σημαίνει ότι έχει... τρεις φορές ομαλότερη εικόνα από αυτήν που κάνει το ίδιο στα 200 Hz! Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να γίνει επιλογή μοντέλου βάσει των Hz: αρκεί να υπάρχει αυτή η δυνατότητα πολλαπλάσιας σάρωσης και να συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση της κίνησης.
Από τα παραπάνω, επιλέγοντας κανείς τηλεόραση για το Mundial κρατά δύο πράγματα. Ένα: το μοντέλο που θα επιλέξει δεν έχει κανένα νόημα να σαρώνει την οθόνη του με λιγότερα από 100 Hz. Οι τηλεοράσεις που προσφέρουν αυτή τη σάρωση δεν είναι πλέον ακριβές, ενώ κάποιες από αυτές ενσωματώνουν και λειτουργίες για κάποια μείωση του φαινομένου "θολούρας" της κίνησης, κι ας μην δημιουργούν νέα καρέ. Δύο: τις τεχνικές δημιουργίας των πρόσθετων καρέ δεν τις συναντάμε στα οικονομικά, απολύτως "εισαγωγικά" μοντέλα μεν, αλλά όντως "κάνουν δουλειά" και αξίζει να επενδύσει κανείς σε μία τηλεόραση που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Εννοείται πως οι τηλεοράσεις που προσφέρουν το δεύτερο, προσφέρουν και το πρώτο, οπότε... "με ένα σμπάρο"...!