Netflix: σειρές και ταινίες με κάθε πιθανό τρόπο

Ποιά είδη συσκευών προσφέρουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας και ποιές προτείνουμε για αγορά;

LG 50LF580V
Όλα στις τηλεοράσεις φαντάζουν περισσότερο εντυπωσιακά από τις 50 ίντσες και πάνω, βέβαια, και το περιεχόμενο της Netflix δεν αποτελεί εξαίρεση. Το συγκεκριμένο μοντέλο της LG είναι μεν προσιτό για τα όσα προσφέρει, δεν στερείται όμως πολλών προηγμέων χαρακτηριστικών - και φυσικά του απαραίτητου app για πρόσβαση στις ταινίες και τις σειρές της αμερικανικής Δικτυακής υπηρεσίας. Η εικόνα που προσφέρει είναι ποιοτική, ενώ η τεχνολογία της οθόνης της προσφέρει ευρεία γωνία θέασης με άνεση. Στα συν τόσο η επικοινωνία της τηλεόρασης αυτής με smartphones ή tablets, όσο και το πολύ λεπτό της πλαίσιο, που αναδεικνύει ευκολότερα το προβαλλόμενο περιεχόμενο - Netflix ή... όχι!



Panasonic 55CS620
Εν έτει 2016 περισσότερα από €1000 για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας στις 55 ίντσες δεν είναι λίγα, όμως το συγκεκριμένο μοντέλο της Panasonic τα αξίζει βάσει της ποιότητας εικόνας που μπορεί να αποδώσει από οποιαδήποτε πηγή - άρα και από την Netflix, η οποία υποστηρίζεται με δικό της, ειδικά σχεδιασμένο app. Αυτό αποδίδει θαυμάσια τόσο με ενσύρματη, όσο και ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Στα θετικά και της τηλεόρασης αυτής τόσο το λεπτό της πλαίσιο, όσο και η επικοινωνία με smartphones ή tablets - ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, δε, οι φωνητικές εντολές (εννοείται στα αγγλικά) και η δυνατότητα διαμόρφωσης της... "homepage" της σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.




LG 55UF850V
Για ένα ποσοστό καταναλωτών λόγος συνδρομής στην Netflix είναι (και) το γεγονός πως αποτελεί μία από τις λίγες αυτή τη στιγμή πηγές αληθινού υλικού υπερυψηλής ευκρίνειας - οφείλουμε λοιπόν να προτείνουμε και μοντέλα τηλεοράσεων εικόνας 4Κ. Η συγκεκριμένη της LG είναι από τις πλέον προσιτές του είδους, χωρίς να στερείται τα σημαντικότερα από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων που σχετίζονται με την ποιότητα εικόνας. Το app της Netflix που έχει αναπτύξει η LG για το λειτουργικό WebOS 2.0 των τηλεοράσεων αυτών είναι πολύ καλό, προσφέροντας όλη την λεπτομέρεια που έχουν να προσφέρουν οι σειρές και ταινίες 4Κ της αμερικανικής συνδρομητικής υπηρεσίας. Καθόλου μικρό bonus: ποιοτικά κατασκευασμένη, minimal σχεδιασμού, αληθινά όμορφη τηλεόραση. Πάντα σημαντικό!



Sony 55X9005
Μπορεί η υπερυψηλή ευκρίνεια να αντιπροσωπεύει τόσο σε ανάλυση όσο και χρωματικά την ανώτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης αυτή τη στιγμή, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως ακόμη κι αυτή δεν χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό - και σε αυτό το γεγονός στηρίζει η συγκεκριμένη τηλεόραση της Sony την αυξημένη τιμή της σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό βρίσκει εφαρμογή, άλλωστε, και στο υλικό της Netflix που ναι μεν είναι υψηλής ή υπερυψηλής ευκρίνειας (το app της 55Χ9005 υποστηρίζει και τα δύο), όμως ως συμπιεσμένο για χρήση μέσω Internet δεν είναι τέλειο και έχει περιθώρια βελτίωσης. Αυτά επιδιώκει να εξαντλήσει η τηλεόραση αυτή, όντας παράλληλα εντυπωσιακά εξοπλισμένη και πάρα, πάρα πολύ λεπτή. Την ποιοτική διαφορά στην εικόνα της σε σχέση με άλλες προτάσεις της αγοράς ίσως δεν διακρίνουν όλοι, μα όσοι το κάνουν έχουμε την αίσθηση πως θα την εκτιμήσουν δεόντως.



Philips 50PUH6400
Για το τέλος - τύπου... επιδόρπιο! - αφήσαμε την συγκεκριμένη τηλεόραση γιατί αφενός ήταν μία από αυτές που χρησιμοποιήσαμε για την αξιολόγηση της Netflix επί 4 εβδομάδες (και άρα περάσαμε αρκετές ώρες μαζί της), αφετέρου γιατί προσφέρει τον ίσως υψηλότερο δείκτη αξίας/κόστους από όσες έχουμε συμπεριλάβει σε αυτόν τον mini οδηγό αγοράς. Η εικόνα της χρειάζεται προσεκτική ρύθμιση, όμως με λιγότερα από €730 μπορεί να προσφέρει απρόσμενα ποιοτική απόδοση υλικού ανάλυσης 4Κ και φυσικά - όντας στηριγμένη στο Android 5.1 - να αξιοποιήσει πλήρως αυτό που προσφέρει η Netflix με το σχετικό app. Ακόμη και σε "απλή" υψηλή ευκρίνεια οι ταινίες και σειρές της Δικτυακής υπηρεσίας δείχνουν αξιοπρεπέστατες. Οι 50 ίντσες για μεγάλους χώρους κι αποστάσεις δεν είναι αρκετές (σίγουρα όχι για να εκτιμήσει κανείς το υλικό υπερυψηλής ευκρίνειας), για ένα τυπικό αστικό σαλόνι ή μία ευμεγέθη κρεβατοκάμαρα, ωστόσο, σε αυτό το κόστος είναι αληθινή ευκαιρία.



Οι δεκαπέντε συσκευές που συγκεντρώσαμε στο παρόν άρθρο είναι, φυσικά, ενδεικτικές καθώς και πολλές άλλες παρόμοιες υπάρχουν, αλλά και καλύτερες (και σημαντικά ακριβότερες βέβαια). Το σίγουρο είναι πως επιλογές για πρόσβαση στο περιεχόμενο της Netflix δεν στερείται κανείς, όσα χρήματα κι αν προτίθεται να διαθέσει γι' αυτό. Σε αυτό τουλάχιστον το ζήτημα, παράπονο... κανένα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ