Sony SMP-N100

Δικτυακό και... σέξι

Στην αναπαραγωγή αρχείων από σκληρούς δίσκους μέσω USB το N100 αποδείχθηκε σχεδόν άψογο. Αρνήθηκε μεν να αναπαράγει video σε μορφή αρχείων MKV 1080p υψηλού ρυθμού κωδικοποίησης (π.χ. 30-40 Mbps), αλλά με τα κοινά των 8-15 δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Σε διάφορα αρχεία MKV εμφάνισε μεν το μήνυμα "Audio Format not Supported" όταν ο ήχος ήταν DTS ή Dolby Digital, αλλά στη συνέχεια απέδωσε τον ήχο. Στην προβολή των υποτίτλων οι χαρακτήρες στα περιγράμματά τους δεν εξομαλύνονται, όμως, με αποτέλεσμα να φαίνονται σε ένα βαθμό ακαλαίσθητα. Και οι επιλογές στην αναπαραγωγή της μουσικής ή την προβολή των εικόνων φροντίζουν για τα απαραίτητα, αλλά τίποτε περισσότερο.

Άλλα στοιχεία που αξίζουν αναφοράς στην αναπαραγωγή: οι ταινίες υψηλής ευκρίνειας δυστυχώς δεν υποστηρίζουν ρυθμό 1080/24 στα καρέ, αλλά μόνο 1080/60. Το N100 προσαρμόζει τα καρέ με τρόπο ποιοτικό έτσι ώστε να μην "σπάει" ενοχλητικά η κίνηση, αλλά δεν παύει να είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί με firmware update. Όσον αφορά στους ελληνικούς υποτίτλους, τα δύο είδη που δοκιμάσαμε - εξωτερικούς SRT και ενσωματωμένους σε ΜΚV - υποστηρίζονται μετά από το πρώτο firmware update που έκανε η συσκευή. Και υπάρχει δυνατότητα μικρής ρύθμισης στη χρονική καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα, αλλά όχι των υποτίτλων, ώστε να προσαρμόζονται στην ομιλία των ταινιών σωστά.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο εξής: ως media player αμιγώς, δηλαδή σε αντιπαραβολή με π.χ. ένα WD TV Live ή άλλη εισαγωγική συσκευή του είδους, το Ν100 στέκεται αξιοπρεπέστατα απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Πολλά από τα μειονεκτήματά του είναι θέμα firmware και με διορθωτικά updates δεν θ' αποτελούν λόγο για παράπονα στο μέλλον. Ο περιορισμός ωστόσο που έχει θέσει η Sony ώστε να μην αναπαράγονται αρχεία υψηλής ευκρίνειας μέσω Ethernet, είτε από συσκευές NAS είτε από άλλες συσκευές μέσω DLNA, δείχνει ηθελημένος και περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν η ιαπωνική εταιρεία θα τον άρει με επόμενες αναβαθμίσεις του Ν100.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ