Sony SMP-N100

Δικτυακό και... σέξι

Εδώ η Sony έχει επίσης περιθώριο να κάνει πολλές βελτιώσεις. Στην άνετη λειτουργία και τη γενικότερη "αίσθηση κατά τη χρήση" τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι θετικά, με κάποιες εξαιρέσεις. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά είναι πως, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, τα όποια κακώς κείμενα είναι σαφώς διορθώσιμα με firmware updates. Αυτά είναι τα καλά νέα, πάντα με την προϋπόθεση η Sony να επενδύσει πόρους ώστε να βελτιστοποιήσει αυτό το προϊόν.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: χρόνος έναρξης του N100 από το power on: γύρω στα 20'', πρακτικά ισάξιος αυτού του PS3, ενώ π.χ. τα TV Live και M31B χρειάζονται σαφώς περισσότερο. Δομή των menu της CrossMedia Bar: σωστή και κατανοητή, άμεσα αξιοποιήσιμη από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του PSP, PS3 ή Sony Bravia των τελευταίων 3 ετών. Χειριστήριο πάρα πολύ καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας, με γνώριμη διάταξη πλήκτρων και ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής. Ασύρματη διασύνδεση σχεδόν ακαριαία με το τοπικό δίκτυο όπου έχει ρυθμιστεί να εντάσσεται, μα και πολύ γρήγορη με άλλα ελεύθερα ασύρματα δίκτυα.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε και λέμε επίσης: η CrossMedia Bar κινείται γρήγορα, μα όχι ομαλά, σαν να... καταβάλλει προσπάθεια να μεταβεί από το ένα menu στο άλλο. Η εμφάνιση των εικονιδίων στα μενού είναι καλαίσθητη, αλλά ακόμη και σε 1080p είναι ελαφρώς "θολή", σαν να τής λείπει ευκρίνεια. Η σάρωση των αρχείων στα μέσα αποθήκευσης USB είναι αργή, ειδικά όταν το Ν100 έχει να κάνει με πολλούς φακέλους. Δεν υπάρχουν μικρογραφίες για τις ταινίες και για τις φωτογραφίες. Και η διαχείριση μουσικής είναι βασικού επιπέδου.

Αυτό που δίνει ως αίσθηση το Ν100 είναι πως αυτό το προϊόν απέχει από τον καλύτερό του εαυτό. Κάνει αυτά που υπόσχεται πως θα κάνει, αλλά θα μπορούσε να τα κάνει με μεγαλύτερη άνεση. Είναι ουσιαστικά θέμα βελτιώσεων μέσα από αναβαθμίσεις λογισμικού, ώστε το XMB να συνεργάζεται στο maximum με το όποιο chipset στηρίζει το Ν100, όχι θέμα του αν η συσκευή είναι ικανή να αποδώσει καλύτερα ή όχι. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε πως το media player της Sony έχει την προοπτική να γίνει ένα αληθινά ξεχωριστό προϊόν στην κατηγορία, με την προϋπόθεση η ιαπωνική εταιρεία να εννοεί να το υποστηρίξει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ