Samsung Galaxy S7 Edge

Πανέμορφο, πανίσχυρο, πανάκριβο

Μιλώντας, δε, πάντοτε για software, ενώ η επεξεργαστική δύναμη του smartphone της Samsung δεν τίθεται ποτέ υπό αμφισβήτηση, το γραφικό περιβάλλον χρήσης του - Android "εμπλουτισμένο" με το δικό της, το TouchWiz - ακόμη δεν ανταποκρίνεται τόσο προβλέψιμα και ομαλά όσο θα θέλαμε. Για κάποιο λόγο αυτό είναι περισσότερο αισθητό στο S7 Edge, παρά στο S7 (κι ας πρόκειται στην ουσία για το ίδιο hardware). Το Edge, ωστόσο, προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη αυτονομία από τον... νορμάλ αδελφό του, χάρις στην μεγαλύτερη ενσωματωμένη μπαταρία προφανώς, διατηρώντας όλα τα θετικά του συγκριτικά με το περυσινό S6: την αντοχή στο νερό, την ακόμη καλύτερη κύρια κάμερα για σύλληψη φωτογραφιών ή καταγραφή video, καθώς την δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου έως και κατά 200 GB. Μόνο μελανό σημείο όσον αφορά την τελευταία, η μη υποστήριξη της λειτουργίας "adoptable storage" της Google, που επιτρέπει την εγκατάσταση apps στην εκάστοτε κάρτα μνήμης.

Δεν χωρά, πάντως, αμφιβολία στο γεγονός ότι στην ταχύτητα χρήσης των apps αυτών καθ' αυτών, αλλά και στην ταχύτητα πρόσβασης στο Internet, το S7 Edge μόνο με τον... "απλό" αδελφό του μπορεί να συγκριθεί. Όσον αφορά στο πρώτο, δεν είναι μόνο τα... αποτελέσματα των σχετικών μετροπρογραμμάτων που το αποδεικνύουν - και μάλιστα με τον επεξεργαστή Exynos της Samsung, ο οποίος θεωρείται κατά τι λιγότερο ισχυρός από τον Snapdragon 820 της Qualcomm - αλλά και η πρακτική αίσθηση στην εκτέλεση απαιτητικών apps και ειδικά games (τα οποία όντως δείχνουν υπέροχα σε αυτήν την οθόνη). Όσον αφορά στην Δικτυακή πρόσβαση μέσω δικτύων 4G/4G+, δε, για κάποιο λόγο με το S7 Edge είδαμε ακόμη υψηλότερες ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων (άνω των 175 Mbps στην λήψη!) απ' ότι στο "απλό" S7, πάντοτε σε περιοχές που έχουν πολύ καλή κάλυψη από το δίκτυο της COSMOTE.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί το Samsung Galaxy S7 Edge όντως δικαιούται τον χαρακτηρισμό του ομορφότερου και συνολικά καλύτερου smartphone βασισμένου σε Android που μπορεί να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή. Από πλευράς λειτουργιών και δυνατοτήτων, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα €100 διαφοράς από το "απλό" Galaxy S7 και από πλευράς αισθητικής είναι στην κρίση του καθενός το αν και κατά πόσο οι δύο καμπύλες στον σχεδιασμό του δικαιολογούν το extra κόστος (γιατί 0.4 ίντσες διαγωνίου οθόνης προφανώς... δεν). Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, άλλωστε, πως η κορεάτικη εταιρεία θα εξασφάλιζε σημαντικά περισσότερες πωλήσεις αν με τα S7 και S7 Edge δεν κινούνταν πάνω από το "ψυχολογικό όριο" των €700 και €800 αντίστοιχα (και τόσο επικίνδυνα κοντά στο κόστος των iPhone).

Όπως και στην περίπτωση του "απλού" S7, η Samsung δείχνει να μην έχει ακόμη καταφέρει να εξισώσει το επίπεδο του hardware στα κορυφαία της κινητά με το επίπεδο του αντίστοιχου software. To S7 Edge, πάντως, πλησιάζει σε αυτήν την ιδανική ισορροπία πιο πολύ από ποτέ. Ίσως το S8 του 2017 να είναι αυτό που - επιτέλους και προς... δυσάρεστη έκπληξη του υπόλοιπου ανταγωνισμού στον κόσμο του Android - θα την επιτύχει!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ