Asus Google Nexus 7

Για τα χρήματά του, το καλύτερο

Για να το θέσουμε με μία μόνο πρόταση: το προϊόν που κατασκεύασε η Asus για τη Google δείχνει και είναι πολύ ποιοτικότερο απ' όσο... θα υπονοούσε σε άλλη περίπτωση η τιμή του. Αυτά είναι τα θετικά που φέρνει η εμπειρία και πολύχρονη παρουσία μιας εταιρείας όπως η Asus στην αγορά: η εμπειρία σχετικά με το πού μπορούν να γίνουν υποχωρήσεις χωρίς να αλλοιωθεί η γενική εικόνα ενός προϊόντος, και η ικανότητα να ανάγει όλες τις παραμέτρους κατασκευής του σε οικονομίες κλίμακος, ώστε να είναι τελικά σε θέση να το προσφέρει σε πολύ καλή τιμή. Άλλοι κατασκευαστές είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Η Αsus το επεδίωξε, το πέτυχε και ολοφάνερα τής αξίζουν εύσημα γι' αυτό.

Πού έχουν γίνει υποχωρήσεις; Όχι σε κάτι σημαντικό ή κάτι που δεν αντιμετωπίζεται. Η απουσία κάμερας στο πίσω μέρος δεν θεωρούμε ότι - και, σοβαρά τώρα, ποιός φωτογραφίζει με tablet; Για βιντεοκλήσεις υπάρχει μία κατάλληλη στην πρόσοψη του Nexus 7. Δεν υπάρχει επίσης έξοδος HDMI για σύνδεση με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, όμως στατιστικά είναι μικρό το ποσοστό των κατόχων tablet που την αξιοποιούν (ας μην ξεχνάμε πως η συσκευή της Asus στοχεύει στο τί κάνει ο πιο πολύς κόσμος συνήθως με ένα tablet). Η μόνη αισθητή υποχώρηση είναι η απουσία υποδοχής για κάρτες μνήμης microSD - όμως είναι ένας περιορισμός με τον οποίο "έχουμε μάθει να ζούμε" τόσο με τα προϊόντα της Apple, όσο και με πολλά smartphones, ενώ τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου για γενική χρήση είναι επαρκέστατα. Οι χρήστες που χρειάζονται περισσότερο από αυτόν είναι συνήθως οι απαιτητικοί, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι και με την Δικτυακή αποθήκευση (υπηρεσίες "Cloud" όπως το DropBox).

Οι υποχωρήσεις δεν είναι σημαντικές από μόνες τους - πρακτικά περνούν απαρατήρητες δε από τη στιγμή που θα αρχίσει κανείς να χρησιμοποιεί το Nexus 7 για όλα τα συνήθη: browsing σε sites, χρήση κοινωνικών δικτύων με apps - Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ κλπ. - περιήγηση σε άρθρα με apps τύπου Flipboard/Pulse, ανάγνωση βιβλίων και περιοδικών με τα Amazon Reader/Zinio, θέαση video μέσω YouTube ή clip αποθηκευμένων στην ίδια τη συσκευή, ενασχόληση με games. To Tegra 3 το είχαμε βεβαίως ξαναδεί "σε δράση", στο εξαιρετικό One-X της HTC, όμως στο tablet της Asus με την "καθαρή" και πιο πρόσφατη έκδοση του Android (4.2.1) είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα και ομαλά γίνονται όλα τα παραπάνω. Η πολύ καλή οθόνη βοηθά, προφανώς, όμως περισσότερη εντύπωση προκαλεί η άνεση με την οποία το Nexus 7 "αντιμετωπίζει" τα πάντα. Από πολλές απόψεις, μόνο λόγω της οθόνης των 7 ιντσών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "εισαγωγικό" το tablet αυτό. Για κανέναν άλλο λόγο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ