Asus Google Nexus 7

Για τα χρήματά του, το καλύτερο

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και στην περίπτωση του Asus Google Nexus 7 τίθεται ως θέμα η συνολική εικόνα του Google Play ως Δικτυακής υπηρεσίας διάθεσης εφαρμογών, αναλογικά με αυτήν του "βασιλιά", δηλαδή του iTunes των iPhone/iPad. Κακά τα ψέματα: το δεύτερο παραμένει πλουσιότερο και ποιοτικά υψηλότερου επιπέδου. Καμία συσκευή με Android, όσο καλή κι αν είναι, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Μετά ωστόσο από μία περίπου εβδομάδα "συμβίωσης" με το Nexus 7 - και αφού εγκαταστήσαμε όλα τα αγαπημένα μας apps, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δωρεάν - παρατηρήσαμε το εξής απλό: δεν... αναζητήσαμε σε καμία χρονική στιγμή το iPad! Αυτό συνέβη, ουσιαστικά, επειδή όσα κάνουμε καθημερινά με tablet στο 90% των περιπτώσεων γίνονται με συγκεκριμένα apps, τα οποία υπάρχουν ισάξια έως αυτούσια και σε iOS και σε Android. Ναι, το Google Play θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα ποιοτικά games. Αλλά αυτή ήταν η μόνη διακριτή έλλειψη, τελικά.

Με το παραπάνω ως δεδομένο, λοιπόν, έρχεται στο προσκήνιο η αντιπαραβολή με το iPad Mini - και το συμπέρασμα δεν είναι δύσκολο να εξαχθεί. Το Asus Google Nexus 7 κοστίζει €339 στην πληρέστερη έκδοσή του, αυτή με τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου και τη διασύνδεση με δίκτυα τηλεφωνίας 3G. Το iPad Mini κοστίζει περισσότερο (€359) και μάλιστα στην έκδοση με 16 GB αποθηκευτικού χώρου και διασύνδεση μόνο μέσω Wi-Fi. Το αντίστοιχο στις προδιαγραφές του Nexus 7 μοντέλο iPad Mini, δε, κοστίζει όχι λιγότερα από €599 (!). Δεν είμαστε, λοιπόν, καθόλου βέβαιοι για το αν η μεγαλύτερη ποικιλία σε games στο App Store της Apple (γιατί γι' αυτό μιλάμε στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων) αξίζει στα μάτια του ευρύτερου κοινού διαφορά τιμής της τάξης του 40%. Μα καθόλου βέβαιοι.

Έχοντας στα υπ' όψιν όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δεν μπορούμε να μην προτείνουμε για αγορά το Asus Google Nexus 7 σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που σκέφτονται να αγοράσουν ένα tablet. Έχει καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές από το iPad Mini, καλύτερη οθόνη, τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο και διασύνδεση 3G - και τα προσφέρει με χρήματα λιγότερα από αυτά του λιγότερο εξοπλισμένου iPad Mini. H διαφορά, δε, με το αντίστοιχα εξοπλισμένο iPad Mini είναι... ένα ολόκληρο PlayStation Vita! Πάντοτε θα υπάρχουν και οι χρήστες οι οποίοι βάζουν "πάνω απ' όλα" την τεράστια ποικιλία από apps - αυτοί θα πρέπει να ζυγίσουν τα "υπέρ" και τα "κατά" ανάμεσα στο iPad Mini και το Nexus 7. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, ωστόσο, που σε γενικές γραμμές ξέρει τί θα κάνει με ένα tablet, με την πρόταση των Asus και Google έχει μια επιλογή πλήρη, ποιοτική και προσιτή. Η οποία, μπορεί ν' ανακαλύψει σε βάθος χρόνου, τον καλύπτει σε βαθμό αρκετό ώστε να μην αναζητήσει ποτέ την πρόσβαση στο App Store της Apple. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ