Sony Vaio S12                

Απόδοση, παντού                 

Ένας φορητός υπολογιστής επαγγελματικού προσανατολισμού συνήθως... ασθενεί ή και αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε βασικές απαιτήσεις όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για PC games. Το Vaio S12 δεν είναι βέβαια... πρωταθλητής του είδους, όμως ο i3 και τα 512 ΜΒ μνήμης που ενσωματώνει μόνο για την κάρτα γραφικών τού χαρίζουν αρκετή ευελιξία ώστε να μπορεί να "αντέξει" τίτλους όπως τα Call of Duty 4 και Unreal Tournament 3 ακόμη και στη φυσική ανάλυση της οθόνης, με την προϋπόθεση να μην ενεργοποιεί κανείς τα εφέ ποιοτικής επεξεργασίας των γραφικών. Δεν μπορεί να αποδώσει περισσότερα από 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο, και ενίοτε δυσκολεύεται να τα διατηρήσει κι αυτά, όμως μπορεί σαφώς να προσφέρει διασκέδαση με ένα σημαντικό ποσοστό σύγχρονων PC games. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα.

Ένα είναι μόνο το παράπονο που θα μπορούσαμε να έχουμε από το S12 τις ημέρες που συμβιώσαμε μαζί του: τα ηχεία του είναι μάλλον αδύναμα και αποδίδουν μουσική ή ταινίες "ρηχά" και άχρωμα. Πολλά laptop υστερούν σ' αυτόν τον τομέα - και σίγουρα οποιοδήποτε επαγγελματικό μπορούμε να σκεφτούμε - αλλά πρόκειται για αδυναμία που μπορεί πάντα να καλυφθεί από περιφερειακά ηχεία. Κάτι άλλο παραπάνω που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς, ίσως, θα ήταν λίγη παραπάνω αυτονομία: οι 4 και κάτι ώρες λειτουργίας - με κανονική χρήση εφαρμογών και το Wi-Fi πάντοτε ενεργοποιημένο - είναι σαφώς περισσότερες απ' όσες μπορούμε να αποσπάσουμε από πολλά άλλα laptop, αλλά βάσει μεγέθους ελπίζαμε να είναι εφικτό κάτι καλύτερο.

Πάντως οι δύο παραπάνω παρατηρήσεις δεν αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα ενός πραγματικά ολοκληρωμένου, "καλοζυγισμένου" όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τους όποιους συμβιβασμούς έπρεπε να γίνουν, laptop. Το Vaio S12 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και καθ' όλα κατάλληλο για τις αποστολές για τις οποίες προορίζεται, ενώ κρύβει και μερικούς... απρόσμενους "άσους στο μανίκι του", όπως την αξιοπρεπή απόδοση σε PC games και την άνετη αναπαραγωγή video υψηλής ευκρίνειας. Με τιμή πανελάχιστα πάνω από τα €1100 ευρώ, άλλωστε, παραμένει λογικό στις απαιτήσεις του αν συνυπολογίσει κανείς τόσο την ποιότητα κατασκευής, όσο και τον όμορφη σχεδιασμό και το συνοδευτικό λογισμικό. Γενικών καθηκόντων... ό,τι πρέπει!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ