Η σχετική είδηση είχε διαρρεύσει εβδομάδες πριν - γι' αυτό και δεν δημιούργησε τον "θόρυβο" που κάτω από άλλες συνθήκες θα την συνόδευε - αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικά σημαντική: στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αμερικανικής τεχνολογικής έκθεσης, της CES, η Sony επιβεβαίωσε την είσοδό της στην αγορά των τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED. Οι οθόνες αυτές καθ' αυτές προέρχονται βεβαίως από την LG Display (παραμένει ο μόνος παγκοσμίως κατασκευαστής τους σε διαγωνίους τόσο μεγάλες), αλλά οι Ιάπωνες έχουν "προικίσει" τις νέες αυτές Bravia με διαφορετικό, εντυπωσιακό σχεδιασμό, με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα (Android TV) και με το κορυφαίο τους υποσύστημα επεξεργασίας εικόνας (βασισμένο στο chip Χ1 Extreme που βρίσκεται και στην Bravia ZD9 που κυκλοφόρησε πρόσφατα).
Οι τηλεοράσεις OLED της σειράς A1, όπως ονομάζεται, έχουν να επιδείξουν χαρακτηριστικά που δεν είχε κανένα μοντέλο της Sony το 2016: υποστηρίζουν την εικόνα HDR όχι μόνο με το "βασικό" πρότυπο HDR10 αλλά και με το "εξελιγμένο" Dolby Vision, ενώ παράλληλα προσφέρουν ήχο... χωρίς ηχεία (!). Πράγματι, επειδή οι OLED αυτές καθ' αυτές είναι πολύ λεπτές, η Sony ήταν σε θέση να ενσωματώσει ακριβώς κάτω από την επιφάνειά τους ακουστικές πηγές που λειτουργούν με μικροκραδασμούς, έτσι ώστε ο ήχος να προέρχεται απευθείας "μέσα από" την τηλεοπτική οθόνη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχει άμεση σχέση στην τοπολογία εικόνας-ήχου (αν δηλαδή π.χ. η ομιλία ενός ηθοποιού ακούγεται σαν να προέρχεται από το σημείο της οθόνης όπου βρίσκεται το πρόσωπό του), αλλά η Sony υποστηρίζει πως οι Α1 παράγουν "τον καλύτερο τηλεοπτικό ήχο της αγοράς".
Οι τηλεοράσεις αυτές θα κυκλοφορήσουν στις 55, 65 και 77 ίντσες κάποια στιγμή έως το καλοκαίρι, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η δυναμική είσοδος της Sony στην αγορά των τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED ελπίζουμε πως θα αλλάξει τις ισορροπίες της κατηγορίας - όπως δεν τις άλλαξε, για παράδειγμα, η μία και μοναδική τηλεόραση OLED που διέθεσε πέρυσι η Panasonic - έτσι ώστε με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις LG και Sony να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων αυτών, οι οποίες παραμένουν υψηλές. Η αλήθεια είναι βέβαια πως όταν η Sony γνωρίζει πως έχει στα χέρια της ένα πολύ καλό προϊόν σπάνια το κοστολογεί χαμηλά, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε πως ακολουθώντας απλώς την τιμολογιακή πολιτική της LG δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, οπότε... ίδωμεν!
Στο πλαίσιο της CES 2017 η Sony ανακοίνωσε επίσης την διάθεση του πρώτου της Ultra HD Blu-ray player για το καταναλωτικό κοινό, του X800. Αυτό έχει τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό με το X1000ES που η Sony είχε αποκαλύψει το φθινόπωρο (εκείνο όμως θα είναι διαθέσιμο μόνο σε εγκαταστάτες home cinema) και δείχνει να προσφέρει ακριβώς τα ίδια πράγματα: αναπαραγωγή όλων ανεξαιρέτως των φορμά οπτικών δίσκων εικόνας/ήχου, αναπαραγωγή αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης, πλήρεις δυνατότητες ενσύρματης κι ασύρματης δικτύωσης, πρόσβαση σε Δικτυακές υπηρεσίες όπως η Netflix. Αναμένεται να κοστίζει γύρω στα €500 και θα διατεθεί έως τον Μάιο. Σημειώνεται πως το X800 είναι συμβατό με το πρότυπο HDR10 της εικόνας HDR αλλά όχι το Dolby Vision - γεγονός παράξενο αν σκεφτεί κανείς πως οι Ιάπωνες όχι μόνο έχουν καταστήσει όλες τους τις καλύτερες τηλεοράσεις συμβατές με Dolby Vision, αλλά θα αναβαθμίσουν δωρεάν και τις κορυφαίες ZD9 μέσω λογισμικού.
Η Sony ανακοίνωσε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα στην CES 2017: σημαντικά βελτιωμένες εκδόσεις των περυσινών τηλεοράσεων X93/X94 (συμβατές με Dolby Vision), τρεις νέες σειρές τηλεοράσεων "απλής" υψηλής ευκρίνειας αλλά συμβατές με την εικόνα HDR (για θεαματικά games με το PlayStation4 Pro), νέο σετ ηχόμπαρας/subwoofer συμβατό με το πρότυπο ήχου Dolby Atmos, νέα ασύρματα ηχεία και ακουστικά, ακόμη και μία αναβαθμισμένη έκδοση του... φουτουριστικού προβολέα "κοντινής απόστασης" LSPX-W1S η οποία μάλιστα θα προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν του προκατόχου της. E, δεν θα μπορούσε να ζητήσει κανείς πολλά περισσότερα από την ποιοτική εμφάνιση του ιαπωνικού κολοσσού στην φετινή CES, εκτός ίσως από έναν περισσότερο προσιτό προβολέα 4Κ τεχνολογίας laser - αλλά γι' αυτές τις ανακοινώσεις υπάρχει η... προϊστορία της IFA. Χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις στο μεσοδιάστημα, φυσικά!