Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που αγαπούν την τεχνολογία έχουν και μια γενικότερη... φυσική περιέργεια για τα πράγματα, έχουμε την αίσθηση πως γενικώς ισχύει - τυχαίο δεν είναι καθόλου, άλλωστε, ότι τα πρώτα... tech nerds στην ιστορία ήταν όλοι επιστήμονες! Αν συνδυάσει, μάλιστα, κανείς, τις σύγχρονες επιστήμες με την τέχνη του σινεμά, διευρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, που θα λάβει χώρα και φέτος - για έκτη συνεχή χρονιά - στην Αθήνα.
Το International Science Film Festival Athens διοργανώνεται από το Caid-Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης. Στην εβδομαδιαίας διάρκειας κινηματογραφική αυτή εκδήλωση, το Caid προάγει την επιστήμη μέσα από σημαντικές παραγωγές απ΄ όλο τον κόσμο, καθώς στο πλαίσιο του θα προβληθούν περισσότερα από 35 διαφορετικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους για το διάστημα, την ιατρική, τη φύση, το περιβάλλον, την αστρονομία, τη φυσική, την κοσμολογία, τη βιολογία και... όχι μόνο.
Τα ντοκυμαντέρ αυτά απαντούν σε ερωτήματα - αλλά και δημιουργούν νέα - σχετικά με τις πλέον πρόσφατες έρευνες και εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο. Πρόκειται να αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι; Ποιο είναι το κλειδί για την αθανασία και την αιώνια νεότητα; Μπορεί η παρέμβαση στον ανθρώπινο εγκέφαλο να αξιοποιηθεί στην σε νέες θεραπείες ψυχικών ασθενειών και διαταραχών; Πώς ένα ταξίδι στο άγνωστο αποκαλύπτει έναν ιλιγγιώδη κόσμο κοσμικών αλμάτων, χασμάτων και πολλαπλών συμπάντων;
Το ISFFA 2011 θα λάβει χώρα από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23 Σύνταγμα) στην Αθήνα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη τόσο στο κύριο τμήμα του Φεστιβάλ, όσο και στις ειδικές και μαθητικές προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις - περισσότερες πληροφορίες γι' αυτές μπορεί να βρει κανείς στο επίσημο Web site του ISFFA 2011. Μία γεύση από το περυσινό αντίστοιχο Φεστιβάλ οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να πάρουν από το επίσημο video, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών έχουμε αναρτήσει σε ξεχωριστό άρθρο. Ρίχνετε μια ματιά στα θέματα και τις ώρες, βρίσκετε αυτά που σας ενδιαφέρουν και... θα σας δούμε εκεί!