Οι τηλεοράσεις plasma και LCD αποδίδουν την εικόνα τους ολόσωστα όταν τις παρακολουθούμε καθισμένοι ακριβώς απέναντί τους. Όσο περισσότερο δεξιά ή αριστερά μετακινούμαστε από το κέντρο της οθόνης, τόσο αρχίζουμε να παρατηρούμε ότι τα χρώματα της εικόνας "ξεβάφουν" ή ξεχωρίζουν μεταξύ τους με λιγότερη σαφήνεια. Μειώνεται η αντίθεση και η ομοιομορφία της φωτεινότητας σε όλη την οθόνη, σαν να την καλύπτουμε με... ημιδιαφανές φιλμ.
Πλησιάζοντας μία σύγχρονη τηλεόραση από τα πλάγια - όπου το φαινόμενο είναι ακραίο - είναι ευκολότερο να εντοπίσει κανείς πού βρίσκεται το πρόβλημα με τις γωνίες θέασης: σε αυτήν την περίπτωση, απλώς δεν μπορεί να παρακολουθήσει κανείς εικόνα. Σε μικρότερο βαθμό, αλλά από ένα σημείο και πέρα αισθητό, το πρόβλημα παρατηρείται και σε λιγότερο πλάγιες θέσεις.
Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των γωνιών θέασης έχει περιοριστεί. Οι εταιρείες στα διαφημιστικά τους ορίζουν ως "ενεργό τόξο θέασης" - μέσα στο οποίο, με τις 0 μοίρες στο κέντρο, μετακινούμαστε δεξιά ή αριστερά χωρίς να παρατηρούμε μεγάλη απώλεια στην ποιότητα της εικόνας - αυτό των 170-175 μοιρών. Πρακτικά όμως, σ' ένα σαλόνι π.χ. όπου έχει τοποθετηθεί ένας καναπές σχήματος "γάμμα" ή καναπέδες δεξιά κι αριστερά ενός κεντρικού (σε γωνίες δηλαδή άνω των 60 ή 65 μοιρών από το κέντρο της οθόνης), οι θεατές "στα πλάγια" δεν παρακολουθούν την εικόνα τόσο καθαρά όσο οι "στο κέντρο".
Οι τηλεοράσεις plasma στον τομέα των γωνιών θέασης υπερέχουν των αντίστοιχων τεχνολογίας LCD/LED LCD. Επειδή κάθε pixel στην οθόνη τους φωτίζεται αυτόνομα, είναι ευκολότερο για τις plasma να διατηρούν την ομοιομορφία και την αντίθεση των χρωμάτων αναλλοίωτες ακόμη και σε... extreme γωνίες. Αν ωστόσο ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί η νέα τηλεόραση δεν υποχρεώνει κανέναν να κάθεται σε γωνία άνω των 60 μοιρών από το κέντρο της οθόνης, οι LCD/LED LCD πρακτικά δεν υστερούν σε βαθμό καθοριστικό.