Samsung Neo QLED 2024: νέα μοντέλα, ικανότερα από ποτέ

Eτοιμάσου να απολαύσεις τα μεγάλα ματς του UEFA Euro 2024 με τα πλέον εξελιγμένα μοντέλα τηλεοράσεων 4Κ και 8Κ της εταιρείας

Η έναρξη του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου - για... τους φίλους Euro 2024 - βρίσκεται πια ελάχιστες εβδομάδες μακριά και πολύς είναι ο κόσμος που ενδιαφέρεται να αποκτήσει μία νέα τηλεόραση για να το απολαύσει όπως αξίζει σε μία μεγάλη διοργάνωση. Η Samsung το γνωρίζει, γι' αυτό και διαθέτει αυτές τις μέρες στην ελληνική αγορά τα πλέον εξελιγμένα της μοντέλα τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED για το 2024: πέντε ξεχωριστές προϊοντικές σειρές, σε διαφορετικά επίπεδα κόστους, μεγάλη ποικιλία διαγωνίων και ανάλυση 4Κ ή 8Κ. Ο... κοινός παρανομαστής όλων των μοντέλων; Η προσεγμένη, λεπτομερής, εντυπωσιακή εικόνα φυσικά!

Στο ανώτατο επίπεδο των φετινών τηλεοράσεων Neo QLED της Samsung βρίσκεται η σειρά QN900D (σε διαγωνίους 65/75/85 ιντσών), η οποία αξιοποιεί εκτενώς τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει την τηλεοπτική εμπειρία ανάλυσης 8Κ με κάθε είδους ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Αυτή η σειρά διαθέτει κατ' αποκλειστικότητα τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3 και το σύστημα αναβάθμισης εικόνας 8K AI Upscaling Pro, τα οποία φέρνουν την οπτική εντύπωση υλικού 4Κ ή κατώτερου πιο κοντά από ποτέ σε αυτήν της πλήρους ανάλυσης 8Κ. Έτσι τα αθλητικά γεγονότα, οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες χαρακτηρίζονται από υψηλότατο επίπεδο λεπτομέρειας στην οθόνη μιας QN900D, απ' όποια πηγή κι αν προέρχονται.

Οι QN900D είναι όμως και οι αρτιότερα εξοπλισμένες τηλεοράσεις της Samsung για τους gamers με απαιτήσεις. Είναι οι μόνες Neo QLED που μπορούν να αποδώσουν PC games σε ανάλυση 4Κ και ρυθμό ανανέωσης οθόνης στα 240 Hz*, προσφέροντας έτσι ομαλότατη κίνηση και άνετη, ακριβέστατη σκόπευση σε πολλές σύγχρονες παραγωγές. Αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να "ανιχνεύσουν"** το είδος του εκάστοτε τίτλου που παίζει ο παίκτης και να προσαρμόσουν τις παραμέτρους της εικόνας με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ επιτρέπουν*** και την προβολή PC games σε αναλύσεις αναλογιών ultrawide (21:9 ή και 32:9), χρήσιμες σε τίτλους όπου το ευρύ οπτικό πεδίο μπορεί να "κάνει την διαφορά".

Ένα "σκαλί" κάτω από την σειρά QN900D των καινούργιων τηλεοράσεων Neo QLED 8K της Samsung βρίσκεται η σειρά QN800D (σε διαγωνίους 65/75/85 ιντσών) που διαφέρει σε ορισμένα στοιχεία: προσφέρει μεν και αυτή την αυτόνομη μονάδα συνδέσεων OneConnect - η οποία επιτρέπει στις QN900D και QN800D να είναι απίστευτα λεπτές - όμως ενσωματώνει τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen2 αντί του Gen3 και η σάρωση της οθόνης των μοντέλων αυτών στα games φτάνει στα 165 Hz αντί για τα 240 Hz. Η σειρά QN800D είναι όμως περισσότερο προσιτή από την φετινή "ναυαρχίδα" της Samsung και αξιοποιεί την εκτενή τεχνογνωσία της εταιρείας στην εικόνα 8Κ για να προσφέρει υψηλότατου επιπέδου απεικόνιση σε κάθε είδος περιεχόμενο.

Οι πιο πολλοί από μας, ωστόσο, συνεχίζουν να ενδιαφέρονται κυρίως για τις τηλεοράσεις ανάλυσης 4Κ και η Samsung σε αυτήν την κατηγορία φέτος προτείνει όχι λιγότερες από τρεις διαφορετικές προϊοντικές σειρές στηριγμένες στην τεχνολογία Neo QLED. Οι QN85D, QN90D και QN95D αξιοποιούν τοπικό υποφωτισμό MiniLED για αποτελεσματικό έλεγχο της αντίθεσης και των χρωμάτων, στηρίζονται στον επεξεργαστή εικόνας NQ4 AI Gen2 και είναι διαθέσιμες στις 55/65/75/85 ίντσες - οι QN90D επίσης στις 43, 50 και 98 ίντσες - σε διάφορα επίπεδα τιμών.

Οι QN90D και QN95D είναι κατά τι ταχύτερες από την QN85D στην απόδοση των games (σάρωση οθόνης στα 144 Hz αντί για τα 120) και ικανότερες στην απόδοση εξαιρετικά απαιτητικών σκηνών σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (περισσότερες ζώνες υποφωτισμού), όλες όμως αποδίδουν αυτό που αναζητά κανείς σε μία τηλεόραση αξιώσεων αυτής της τεχνολογίας: πειστική απόδοση του μαύρου, κορεσμένα χρώματα και ομαλή, φυσική κίνηση είτε μιλάμε για ένα μεγάλο ματς, είτε ένα εντυπωσιακό video game, είτε μια σύγχρονη υπερπαραγωγή του Hollywood.

Όπως περιμένει κανείς κάθε φορά από τις καλύτερες νέες σειρές τηλεοράσεων της Samsung, έτσι και φέτος οι QN900D, QN800D, QN95D, QN90D και QN80D προσφέρουν τέσσερις θύρες HDMI προδιαγραφών 2.1 για σύνδεση με σύγχρονες πηγές περιεχομένου, εντυπωσιακή απόδοση ήχου Dolby Atmos, γρήγορη ασύρματη σύνδεση στο Internet, συνεργασία με φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets, δυνατότητα ενσωμάτωσης σε περιβάλλον smart home αλλά και συμβατότητα με τις δημοφιλέστερες λειτουργίες αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Και οι πέντε αυτές σειρές στηρίζονται στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Smart TV της Samsung, του Tizen, το οποίο προσφέρει διάφορες καινούργιες δυνατότητες κι επιλογές.

Καλά όλα αυτά, μα... κακά τα ψέματα: είναι πάνω απ' όλα η εξελιγμένη απόδοση της τηλεοπτικής εικόνας - ο τοπικός υποφωτισμός MiniLED μαζί με την χρήση της τεχνολογίας Quantum Dot για ζωηρά, εντυπωσιακά χρώματα - αυτή που "πρωταγωνιστεί" στις νέες Neo QLED της Samsung. Και είναι η μεγάλη πλέον τεχνογνωσία της εταιρείας στον συγκεκριμένο τύπο απεικόνισης εκείνη που "κάνει την διαφορά", είτε πρόκειται για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, είτε για τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, είτε για τις συναρπαστικές ταινίες που όλοι θέλουμε να παρακολουθήσουμε - χωρίς να ξεχνά κανείς τα σύγχρονα video games.

Κάθε είδος ψυχαγωγικού περιεχομένου σήμερα "ζητά" τηλεοράσεις ικανές να αναδείξουν την εικόνα του όπως τού αξίζει. To UEFA Euro 2024 και τα μεγάλα ματς της Γερμανίας; Είναι μόνο... η αφορμή!

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

* Η λειτουργία 4Κ 240Ηz είναι διαθέσιμη μόνο για περιεχόμενο συνδεδεμένο σε υπολογιστή. Απαιτεί συμβατή κάρτα γραφικών στον υπολογιστή και οι επιδόσεις ενδέχεται να διαφέρουν.

** Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιεχόμενο και τη μορφή του παιχνιδιού
*** Η επιλογή απεικόνισης Super Ultrawide GameView (21:9, 32:9) είναι διαθέσιμη για ορισμένα παιχνίδια Η/Υ και κονσόλας που υποστηρίζουν ultra wide Οθόνες. Ενδέχεται να χρειάζεται αλλαγή της ανάλυσης οθόνης από εξωτερική συσκευή. Μερικοί τίτλοι παιχνιδιών ενδέχεται να μην υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ