Ant-Man

Μικρή... στο μάτι παραγωγή, μεγάλη έκδοση σε Blu-ray

Είδος: Περιπέτειες
Φορμά: Blu-ray
Τιμή: €19,99

Εταιρία: Marvel
Διανομή: Feelgood Entertainment

Καθώς η Marvel συνεχίζει να... εθίζει το παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό σε τουλάχιστον δύο "μεγάλα" φιλμ και ένα ή δύο "μικρότερα" κάθε χρόνο βασισμένα σε υπερήρωές της, η πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι διπλή: στρατηγική και δημιουργική. Πώς μπορεί να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με χαρακτήρες λιγότερο γνωστούς, ώστε και ποικιλία να προσφέρει, και να μπορέσει να τούς αξιοποιήσει εμπορικά σε βάθος χρόνου; Και πώς διαφοροποιεί αυτές τις ταινίες μεταξύ τους σε βαθμό αρκετό ώστε να μην "κουράσει" το κοινό που... βομβαρδίζεται πια από "υπερηρωϊσμό" στις αίθουσες; Μία καλή απάντηση είναι αυτή στην οποία στηρίχθηκε το Ant-Man: κρατώντας τις "μικρές" παραγωγές σε συμπαγές μέγεθος (το λογοπαίγνιο ηθελημένο) και εστιασμένες στο σενάριο αντί για τα πολυάριθμα φαντασμαγορικά ειδικά εφέ. Στην περίπτωση αυτή η απάντηση ήταν η σωστή - όπως αποδεικνύεται... περίτρανα και από την οικιακή εκδοχή της ταινίας, που κυκλοφορεί ήδη σε DVD και Blu-ray.

Το φιλμ είναι ουσιαστικά η ιστορία της "γέννησης" (origin story) του σύγχρονου ομώνυμου υπερήρωα, με κάποιες... προσαρμογές σεναριακές βέβαια σε σχέση με το comic ώστε ο Ant-man να ενταχθεί στο "κινηματογραφικό σύμπαν" της Marvel για περαιτέρω εμφανίσεις. Η ιστορία αυτή αποδίδεται με καλό ρυθμό, σαρκαστικό (αν και ελαφρώς αυτοαναφορικό) χιούμορ, πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και σκηνοθεσία ίσως όχι αριστοτεχνική ή ευρηματική, αλλά προσεγμένη και άκρως αποτελεσματική στις σκηνές όπου οφείλει να είναι συναρπαστική. Η ταινία έχει κάποια προβλήματα αλλά, ακριβώς επειδή δεν δείχνει να... παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά (σε αντίθεση π.χ. με τα Captain America ή τα Avengers) παρακολουθείται ευχάριστα έως απολαυστικά ενίοτε. Ίσως αυστηρός ο συνάδελφος Χρήστος Μήτσης στην δική του κριτική αλλά... έτσι γεννιούνται συχνά οι cult επιτυχίες - και το Ant-Man έχει ήδη εξελιχθεί σε τέτοια, ακόμη και σε εμπορικό επίπεδο.


Στο οικιακό περιβάλλον αυτή η απόλαυση γίνεται ακόμη ευκολότερη γιατί το Ant-Man - ειδικά αν λάβει κανείς στα υπ' όψιν το κατά πολύ χαμηλότερο budget του σε σχέση με τις "μεγάλες" υπερηρωϊκές ταινίες της Marvel - από τεχνικής πλευράς είναι αληθινά εκπληκτικό. Όντας γυρισμένη εξ αρχής ψηφιακά, η ταινία αυτή διατηρεί στην έκδοση για Blu-ray το κάδρο 1.85:1 (με πολύ μικρότερο μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω από την εικόνα απ' ότι το κάδρο "σινεμασκόπ" δηλαδή) αλλά και επίπεδο λεπτομέρειας εκπληκτικό σχεδόν σε όλες τις σκηνές. Η ποιότητα απεικόνισης στις "κανονικές" σεκάνς είναι τόσο υψηλή, ώστε να κάνει αυτές που περιέχουν πολλά ειδικά εφέ να δείχνουν σχεδόν... ασαφείς συγκριτικά. Τα χρώματα είναι λαμπερά και σαφή, ο κόκκος πανελάχιστος και η όλη οπτική εντύπωση "κλάσης" ΑΑΑ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ