Και στα κινούμενα σχέδια με πλάνο η Netflix

Νέο δικό της studio αποκλειστικά για ταινίες και σειρές αυτού του είδους, στόχος το επίπεδο των Disney και DreamWorks

Κάτι που διακρίνει οποιοσδήποτε μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο περιπλάνησης στην βιβλιοθήκη της Netflix είναι το γεγονός ότι μια κατηγορία φιλμ και τηλεοπτικών σειρών που δεν καλύπτεται επαρκώς είναι αυτή των κινουμένων σχεδίων: σε αντίθεση με το τί συμβαίνει σε όλες τις άλλες κατηγορίες σχεδόν, ό,τι αξιόλογο προσφέρεται στην συγκεκριμένη ο αμερικανικός κολοσσός το έχει "δανειστεί" από άλλες κινηματογραφικές, ενώ οι ελάχιστες δικές του παραγωγές του είδους δεν είναι σε γενικές γραμμές αξιοπρόσεκτες. Αυτό ξεκίνησε να αλλάζει πέρσι με δύο πολύ καλές ταινίες και μία σειρά που χρηματοδότησε η Netflix - τα Klaus, Ι Lost My Body και The Dragon Prince αντίστοιχα - όμως "στο παρασκήνιο" οι Αμερικανοί προετοιμάζονταν για κάτι περισσότερο φιλόδοξο... και τώρα ξέρουμε τί είναι αυτό. Kαι είναι σημαντικό.

Η Netflix τα τελευταία τρία χρόνια είχαν μυστικά επιδοθεί σε... "κυνήγι ταλέντων" και "μεταγραφές" ώστε να ιδρύσει δικό της studio παραγωγής animation - πάντοτε με στόχο να προσφέρει τέτοιες παραγωγές ικανές να σταθούν δίπλα στις καλύτερες σημερινές των άλλων κινηματογραφικών από πλευράς ποιότητας. Προσέλαβαν, λοιπόν, πολλά στελέχη και δημιουργούς από την Pixar, την DreamWorks, την Illumination, ακόμη και την Disney, ώστε να συνθέσουν μία μικρή δική τους κινηματογραφική με αυτό το αντικείμενο. Το studio αυτό βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία και διαδικασία παραγωγής το λιγότερο 4 ή 5 ταινιών και σειρών σε ετήσια βάση. Μόνο για το 2020 έχουν προγραμματιστεί να διατεθούν, μεταξύ άλλων, τα Over the Moon, Kid Cosmic, Trash Truck και The Willoughbys, ενώ για το 2021 έχουν επιβεβαιωθεί τα Wendell & Wild, Pinocchio, My Father's Dragon, Maya and the Three και Jacob and the Sea Beast, όλα έμπειρων σκηνοθετών με γνωστές παραγωγές στο ενεργητικό τους.

Στην ίδια κατηγορία η Netflix έχει εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργίας τηλεοπτικών σειρών βασισμένων στα βιβλία του Roald Dahl. Έχουν επιβεβαιωθεί τα Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG, The Twits, Charlie and the Great Glass Elevator, George’s Marvellous Medicine, Boy - Τales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot και Dirty Beasts of Rhyme Stew. Τα καλά νέα σε όλα αυτά, φυσικά, για το κοινό της χώρας μας είναι πως όλα τα παραπάνω όντας παραγωγές της ίδιας της Netflix είναι πολύ πιθανό να προσφέρονται και μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, όχι μόνο με ελληνικούς υπότιτλους δηλαδή - κάτι που όλοι οι... γονείς συνδρομητές της Netflix θα εκτιμήσουν δεόντως. Για να δούμε, τί θα δούμε λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ