Πρώτος προβολέας; Αρχίζεις μ' αυτές τις ταινίες και σειρές

Τί επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε σε μεγάλη εικόνα μετά το Mundial; Προτάσεις κι εντυπώσεις!

E, αφού το λέγαμε, να πεις πως δεν το λέγαμε; Μπορεί το Mundial να ήταν η... καλύτερη δικαιολογία για να αποκτήσεις τον πρώτο σου προβολέα, όμως πάντοτε το ήξερες πως θα τον χρησιμοποιήσεις αργότερα και για την θέαση ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών. Και αφού τα ματς της Ρωσίας - ο Epson ΕΗ-ΤW650 που αξιοποιήσαμε για να τα δούμε... έγραψε υπερωρίες με τόσα να καταλήγουν στα πέναλτι - έχουν πλέον "περάσει στην ιστορία", τις τελευταίες εβδομάδες κάνουμε φυσικά το δεύτερο: απολαμβάνουμε σ' αυτόν τον προβολέα φιλμ και σειρές που πάντοτε θέλαμε να παρακολουθήσουμε σε πολλές, "χορταστικές" ίντσες. Το υλικό που υπάρχει διαθέσιμο σε υψηλή ευκρίνεια είναι πλέον άφθονο και ποιοτικό, οι επιλογές λοιπόν αμέτρητες. Τί... "ζωγράφισε" ο Epson στο πανί προβολής μας;

Επικεντρωθήκαμε σε τρεις πηγές περιεχομένου, όχι μόνο επειδή είναι οι πλέον δημοφιλείς κι εύκολα προσβάσιμες στον οποιονδήποτε πλέον, αλλά και επειδή κάθε μία από αυτές προσφέρει την μεγαλύτερη ποικιλία ταινιών και σειρών, ικανή να καλύψει οποιαδήποτε προτίμηση. Η πρώτη και... προφανής πηγή είναι οι δίσκοι Blu-ray: είναι από πλευράς ποιότητας εικόνας ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθεί το αποτέλεσμα υψηλής ευκρίνειας που μπορεί να αποδώσει ο Epson EH-TW650 και ταινίες που αξιολογήσαμε πρόσφατα στο Αθηνόραμα Digital το απέδειξαν... μεγαλοπρεπώς: από το Ready Player One και το Tomb Raider μέχρι το Jurassic World και το Βlack Panther, ο προβολέας των Ιαπώνων κυριολεκτικά "μετέφερε την κινηματογραφική αίθουσα στο σαλόνι μας" για μερικές ώρες. Και χωρίς ενοχλητικά smartphones να ανάβουν κάθε τόσο, αποσπώντας μας την προσοχή!

Ειδικά περιπέτειες-blockbuster όπως οι παραπάνω προσφέρονται για εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βέβαια, όμως... δεν σταματήσαμε εκεί: αν είναι να απολαύσεις φιλμ όπως δεν μπορείς με μία τηλεόραση, έχει νόημα να το κάνεις με όλα τα είδη! Παρακολουθήσαμε και ιστορικές - όπως το πρόσφατο The Darkest Hour ή το Dunkirk - και θρίλερ - όπως το πρόσφατο A Quiet Place ή το περυσινό Split και το αγαπημένο Get Out - αλλά και σινεφίλ όπως το Lady Bird, το The Disaster Artist ή το The Killing of a Sacred Deer. Σε κάθε θέαση η απόλαυση ήταν όλο και μεγαλύτερη, καθώς μόνο στις "μεγάλες ίντσες" συνειδητοποιεί κανείς πόσες λεπτομέρειες και σημαντικά στοιχεία της εικόνας δεν διακρίνονται το ίδιο αποτελεσματικά σε φιλμ όπου οι ερμηνείες βρίσκονται στα πρόσωπα και όχι στην φαντασμαγορική σκηνοθεσία, όπου "κρύβονται" στα σκηνικά και όχι στα εφέ.

Έχοντας "ανοίξει η όρεξή μας" με τα Blu-ray, προσφέραμε στον Epson EH-TW650 πρόσβαση στο Netflix. Άλλο... πολιτισμικό σοκ αυτό! Παρακολουθώντας πρόσφατες τηλεοπτικές σειρές, από τα επιστημονικής φαντασίας Altered Carbon ή Black Mirror και τα ατμοσφαιρικά Dark ή Mindhunter, μέχρι τα συναρπαστικά Money Heist ή Shooter και τα ενδοσκοπικά 13 Reasons Why ή Ozark, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο έχουν αληθινά πλησιάσει οι τηλεοπτικές παραγωγές τις κινηματογραφικές σε κάθε τους στοιχείο. Ακόμη και "συνηθισμένες" σειρές που έχουμε... δει και ξαναδεί (και ξαναδεί) στην τηλεόραση, όπως σεζόν του Arrow, του Flash, του Daredevil, του Blacklist, του Sherlock, ακόμη και του... θρυλικού Friends "αποκτούν άλλη διάσταση" σε εικόνα διαγωνίου 120 ιντσών. Κάθε θέαση αγαπημένων μας επεισοδίων ήταν σαν να γινόταν εκ νέου σχεδόν. Δεν "αγοράζεται" με τηλεοράσεις αυτό!

Τελευταίος σταθμός-πηγή περιεχομένου το Prime Video της Amazon, το οποίο δεν προσφέρει την ποικιλία του Netflix αλλά έχει να επιδείξει αποκλειστικότητες πολυπόθητες. Σταματήσαμε να παρακολουθούμε στην τηλεόραση το Cloak and Dagger και τα πιο πρόσφατα επεισόδια τ' απολαύσαμε στην κινηματογραφική εικόνα του Epson EH-TW650, όπως τούς αξίζει. Παρακολουθήσαμε ξανά σχεδόν όλο τον κύκλο του υπέροχου American Gods, αφού ξεκινήσαμε δοκιμαστικά από το πρώτο και... δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε! Γυρίσαμε πίσω στ' αγαπημένα μας επεισόδια του Lucifer και του Black Sails, απολαύσαμε την ερμηνεία του Billy Bob Thornton στο Goliath και αυτήν του Rami Malek στο Mr. Robot, θυμηθήκαμε και πόση συγκίνηση - πολλαπλασιασμένη όμως - είχαμε νοιώσει στα πρώτα επεισόδια του The Man in the High Castle ή του Constantine.

Και... ναι: σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς, επειδή μερικοί φανατικοί των τεσσάρων τροχών από την παρέα επέμεναν παρακολουθήσαμε και μερικά επεισόδια από την δεύτερη σεζόν του The Grand Tour. Αφού στις πολλές και κινηματογραφικές ίνστες όλα είναι καλύτερα: ακόμη και αυτοκίνητα που δεν θα αποκτήσουμε ποτέ, τουλάχιστον τα βλέπουμε... πιο κοντά από ποτέ. Πώς το... ανταποδώσαμε, δε, στους petrolheads που μάς υπέβαλλαν σ' αυτήν την δοκιμασία; Γυρίσαμε πίσω στο Netflix και τους υποχρεώσαμε να παρακολουθήσουν μαζί μας stand-up comedy με την Iliza Shlesinger και τον Jim Jefferies. Γιατί όχι, άλλωστε; Ή το κάνεις, ή δεν το κάνεις. Κι αν έχεις στην διάθεσή σου έναν Epson EH-TW650 και την απολαυστική του εικόνα, ε-ννο-εί-ται πως το κάνεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ