Gigabyte GSmart Mika Μ3

Εισαγωγικό σε κόστος, ανώτερο σε δυνατότητες!

Στα υπόλοιπα στοιχεία, θεωρούμε πως οι συμβιβασμοί είναι λιγότεροι - κι όχι επειδή δεν... φαίνονται με την πρώτη ματιά: ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του Mika 3 και το 1 GB μνήμης λειτουργίας είναι υπεραρκετά για το Android 4.4.2, αφού όλα κινούνται ομαλά και προβλέψιμα. Ο αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται μεν στα ονομαστικά 8 GB (πρακτικά λιγότερα από 5), αλλά αυτά επεκτείνονται εύκολα με πάμφθηνες κάρτες μνήμης microSD. Η κάμερα... "selfie" της πρόσοψης χρειάζεται ευνοϊκό φωτισμό για να προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα, η κύρια όμως αποδίδει πολύ καλά ακόμη και σε ημίφως χάρις στο ισχυρό flash της. To Mika 3 καταφέρνει γενικώς να δώσει την εντύπωση κατά πολύ ακριβότερου smartphone, σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του.

Έπειτα, είναι και τα χαρακτηριστικά του που δεν συναντά κανείς συχνά σε κινητά βασισμένα σε Android. Η δυνατότητα φιλοξενίας δύο καρτών SIM (μίας mini και μίας micro) είναι χρησιμότατη, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν θέλει να μεταφέρει κανείς δύο συσκευές - μία για τον προσωπικό του και μία για τον επαγγελματικό του αριθμό - ή σε περιπτώσεις που θέλει να έχει αριθμό σε δίκτυο χώρας του εξωτερικού αλλά όχι... λογαριασμό περιαγωγής αντίστοιχου ύψους. Ο ραδιοφωνικός δέκτης σε smartphones είναι επίσης ασυνήθης σε πολλές των περιπτώσεων πια, όπως και η αυτόματη εστίαση στην κύρια κάμερα - όταν αναφερόμαστε σε smartphones αυτού του κόστους. Λαμβάνοντας στα υπ' όψιν και όλα τα άλλα θετικά στοιχεία του Mika 3, είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος για ποιό λόγο η Gigabyte αισθάνεται αυτοπεποίθηση για το συγκεκριμένο μοντέλο της: ανάμεσα στα "εισαγωγικά" Androidή, ξεχωρίζει.


Αν έπρεπε να εντοπίσουμε αρνητικά στο Mika 3, εν τέλει, αυτά θα ήταν μόνο δύο: η σχετικά μικρή μπαταρία (έχουμε... κακομάθει σε αυτές των ακριβών μοντέλων τους τελευταίους μήνες), η οποία προσφέρει αυτονομία όχι αρκετή για ολόκληρη εργασιακή ημέρα, και η συμβατότητά του με δίκτυα Wi-Fi μόνο των 2.4 GHz και παράλληλα των 5 GHz. Αλλά, όταν όλα έχουν ειπωθεί, ένας αριθμός: €179. Στον κόσμο της τεχνολογίας είναι πρακτικά αδύνατο να έχει κανείς τα πάντα... και να τα έχει σε τόσο προσιτή τιμή - η Gigabyte σωστά επέλεξε λοιπόν να κρατήσει τον δείκτη κόστους/αξίας σε πολύ υψηλό επίπεδο και να κάνει αναγκαίες επιλογές σε άλλα πράγματα. Το αποτέλεσμα την δικαίωσε: το Mika 3 είναι το τιμολογιακά "εισαγωγικό" smartphone με Android που θα προτείναμε σε φίλους και γνωστούς ν' αγοράσουν χωρίς δισταγμό αφού, εν τέλει, μόνο την εντύπωση εισαγωγικού δεν δίνει. Ε, ναι!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ