LG G3

Ποιότητα ολοφάνερη, βλέψεις για το θρόνο του Android

Η οθόνη του G3 είναι βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό που η LG θα αξιοποιήσει - στα μάτια των χρηστών με απαιτήσεις - ως "επιχείρημα" έναντι του ανταγωνισμού. Για την ανάλυση των 2560x1440 pixel έχουμε κάνει λόγο στο παρελθόν, όπως και για τις αμφιβολίες μας σχετικά με την σκοπιμότητά της στις 5.5 ίντσες. Καταθέτουμε τη γνώμη μας γι' αυτήν ευθύς αμέσως λοιπόν: είναι άκρως ευπρόσδεκτη, αλλά όχι καθοριστική έναντι του ανταγωνισμού. Για να διακρίνει κάποιος τη διαφορά απεικόνισης ανάμεσα στην οθόνη του G3 και αυτήν οθονών ανάλυσης 1080p, όπως αυτή των νέων One και Galaxy S, θα πρέπει να τις τοποθετήσει δίπλα-δίπλα... και πάλι, η διαφορά δεν είναι κανενός είδους "άλμα". Διακριτή, αλλά ως εκεί. To Android 4.4.2, άλλωστε, δεν δείχνει να αξιοποιεί εποικοδομητικά τα περισσότερα pixel: οξύτερο το κείμενο, κατά τι "πυκνότερες" οι φωτογραφίες, αλλά ο πρόσθετος "χώρος" στην ουσία "απλώνεται" ανεκμετάλλευτος σε όλα σχεδόν τα apps. Αυτό, φυσικά, μπορεί να αλλάξει ριζικά με τη διάθεση του Android L το χειμώνα.

Έχοντας πει τα παραπάνω, ωστόσο, παραδεχόμαστε ανοιχτά πως μάς... "κακοφάνηκε" ελαφρώς η επιστροφή στο HTC One των "μόλις" 1920x1080 pixel, μετά από εκτενή χρήση 10 ημερών με το G3. Ίσως μπορεί ν' αποδοθεί αυτό και στο γεγονός ότι η οθόνη του δεύτερου δεν είναι μόνο υψηλότερης ανάλυσης, αλλά και καλύτερη τόσο στην απεικόνιση των χρωμάτων - είναι LCD τεχνολογίας IPS και όχι AMOLED, η οποία αποδίδει τα χρώματα υπερβολικά έντονα στα Galaxy S της Samsung - όσο και στην απόδοση του μαύρου. Είναι, δε, τόσο φωτεινή που στη maximum ρύθμιση επιτρέπει τη χρήση του G3 άνετα στο φως του ήλιου. Σε αυτό βοηθά και η ποιότητα του προστατευτικού γυαλιού, που δεν είναι τόσο ανακλαστικό όσο σε άλλα πρόσφατα smartphones με Android.

Ο συνδυασμός του εργονομικού design, της πάρα πολύ καλής οθόνης και των ισχυρών υποσυστημάτων του G3 - ταχύτατος επεξεργαστής, άφθονη μνήμη λειτουργίας, αποθηκευτικός χώρος αξιόλογων επιδόσεων - καθιστά απολαυστική τη χρήση της συσκευής με σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα μετροπρογράμματα του Android τοποθετούν τη συσκευή της LG στο ίδιο περίπου επίπεδο με τον ανταγωνισμό - καμία έκπληξη, αφού είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές εσωτερικά. Παρά την υψηλή ανάλυση της οθόνης, οι όποιες σπάνιες καθυστερήσεις παρατηρούνται είναι του... τυπικού πια είδους στο Android KitKat: οι γνωστοί στιγμαίοι "δισταγμοί" στην έναρξη μιας εφαρμογής ή στη μετάβαση από μία ενεργή σε μία άλλη. Πιστεύουμε πως αν το γραφικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η LG ώστε να "επεκτείνει" τo Android - οι Κορεάτες το έχουν κρατήσει σε επίπεδα... μινιμαλιστικής παρέμβασης - δεχθεί δύο ή τρεις σχετικές αναβαθμίσεις, θα αποβάλλει και αυτές τις στιγμιαίες καθυστερήσεις μια και καλή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ