banner

LG Optimus 2X

Ταχύτητα και πληρότητα - για την ταχύτητα, είπαμε;

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €499,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Έως και τις αρχές του 2011 είναι αλήθεια πως η Apple είχε αποκτήσει και διατηρήσει μεγάλο τεχνολογικό προβάδισμα στην, άκρως σημαντική πια, κατηγορία των smartphones: τα iPhone ήταν ένα βήμα μπροστά στην ταχύτητα απ' ότι τα κινητά που στηρίζονταν σε Android, διαφορά ευδιάκριτη που οφειλόταν τόσο στο καλύτερο hardware των κινητών της Apple - επεξεργαστές κι υποσυστήματα γραφικών - όσο και στο ωριμότερο λειτουργικό τους, το iOS. Δέκα ή δώδεκα διαφορετικοί κατασκευαστές, ωστόσο, έχουν άλλη δυναμική από αυτή ενός, έστω κι αν αυτός τυχαίνει να είναι η Apple. Γι' αυτό και ήταν απλώς θέμα χρόνου, με το Android σε πολύ καλό επίπεδο πια, μια από τις μεγάλες κατασκευάστριες που το αξιοποιούν να παρουσιάσει μία πρόταση τεχνολογικά ισάξια ή καλύτερη από της Apple.

Όπως φαίνεται, η πρώτη κατασκευάστρια που το κατόρθωσε είναι η LG - και το πρώτο smartphone με προδιαγραφές και δυνατότητες αρκετές για να σταθεί αξιόμαχα απέναντι στο iPhone 4, είναι το Optimus 2Χ. Και, έχοντας περάσει ένα δεκαήμερο... non-stop συμβίωσης μαζί του, μπορούμε πλέον να εξηγήσουμε και τους λόγους.

Το Optimus 2X από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης είναι ό,τι ακριβώς περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone: ο σχεδιασμός τους, με την οθόνη να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη λειτουργία τους και να καταλαμβάνει τόσο μεγάλο τμήμα της πρόσοψης, δεν επιτρέπει... μεγάλες παρεκκλίσεις. Η οθόνη του 2X, μάλιστα, όντας διαγωνίου 4 ιντσών, επιβάλλει σε όλη τη συσκευή μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό του iPhone 4 - αν και μεγάλα smartphones έχουμε ήδη δει και θα δούμε περισσότερα μέσα στη χρονιά. Η ανάλυση της οθόνης είναι υψηλή (800x480 pixel) και η ευκρίνειά της πολύ καλή, ενώ η ποιοτική απόδοση των χρωμάτων παραμένει αναλλοίωτη ακόμη και όταν στρέφει κανείς το κινητό σε... παράλογες γωνίες θέασης.

Δεν παρατηρήσαμε ή αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση της οθόνης του 2X - π.χ. διαφυγή φωτός από τις πλευρές της ή ανομοιομορφία στη φωτεινότητά της - εκτός ίσως από το γεγονός ότι ενίοτε χρειαζόταν δεύτερη προσπάθεια για να αναγνώσει το σύστημα αφής της, την κίνηση του δείκτη ή του αντίχειρα. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για κάτι στο οποίο δεν συνηθίζει κανείς μέσα από τα πρώτα λεπτά χρήσης του νέου Optimus. Κανένα ουσιαστικό θέμα, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

banner

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

banner
banner
banner