LG Optimus 2X

Ταχύτητα και πληρότητα - για την ταχύτητα, είπαμε;

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €499,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Έως και τις αρχές του 2011 είναι αλήθεια πως η Apple είχε αποκτήσει και διατηρήσει μεγάλο τεχνολογικό προβάδισμα στην, άκρως σημαντική πια, κατηγορία των smartphones: τα iPhone ήταν ένα βήμα μπροστά στην ταχύτητα απ' ότι τα κινητά που στηρίζονταν σε Android, διαφορά ευδιάκριτη που οφειλόταν τόσο στο καλύτερο hardware των κινητών της Apple - επεξεργαστές κι υποσυστήματα γραφικών - όσο και στο ωριμότερο λειτουργικό τους, το iOS. Δέκα ή δώδεκα διαφορετικοί κατασκευαστές, ωστόσο, έχουν άλλη δυναμική από αυτή ενός, έστω κι αν αυτός τυχαίνει να είναι η Apple. Γι' αυτό και ήταν απλώς θέμα χρόνου, με το Android σε πολύ καλό επίπεδο πια, μια από τις μεγάλες κατασκευάστριες που το αξιοποιούν να παρουσιάσει μία πρόταση τεχνολογικά ισάξια ή καλύτερη από της Apple.

Όπως φαίνεται, η πρώτη κατασκευάστρια που το κατόρθωσε είναι η LG - και το πρώτο smartphone με προδιαγραφές και δυνατότητες αρκετές για να σταθεί αξιόμαχα απέναντι στο iPhone 4, είναι το Optimus 2Χ. Και, έχοντας περάσει ένα δεκαήμερο... non-stop συμβίωσης μαζί του, μπορούμε πλέον να εξηγήσουμε και τους λόγους.

Το Optimus 2X από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης είναι ό,τι ακριβώς περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone: ο σχεδιασμός τους, με την οθόνη να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη λειτουργία τους και να καταλαμβάνει τόσο μεγάλο τμήμα της πρόσοψης, δεν επιτρέπει... μεγάλες παρεκκλίσεις. Η οθόνη του 2X, μάλιστα, όντας διαγωνίου 4 ιντσών, επιβάλλει σε όλη τη συσκευή μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό του iPhone 4 - αν και μεγάλα smartphones έχουμε ήδη δει και θα δούμε περισσότερα μέσα στη χρονιά. Η ανάλυση της οθόνης είναι υψηλή (800x480 pixel) και η ευκρίνειά της πολύ καλή, ενώ η ποιοτική απόδοση των χρωμάτων παραμένει αναλλοίωτη ακόμη και όταν στρέφει κανείς το κινητό σε... παράλογες γωνίες θέασης.

Δεν παρατηρήσαμε ή αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση της οθόνης του 2X - π.χ. διαφυγή φωτός από τις πλευρές της ή ανομοιομορφία στη φωτεινότητά της - εκτός ίσως από το γεγονός ότι ενίοτε χρειαζόταν δεύτερη προσπάθεια για να αναγνώσει το σύστημα αφής της, την κίνηση του δείκτη ή του αντίχειρα. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για κάτι στο οποίο δεν συνηθίζει κανείς μέσα από τα πρώτα λεπτά χρήσης του νέου Optimus. Κανένα ουσιαστικό θέμα, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ