LG Optimus 2X

Ταχύτητα και πληρότητα - για την ταχύτητα, είπαμε;

Αυτό που σίγουρα ενδιαφέρονται να μάθουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που γνωρίζουν ήδη τί είδους κινητό είναι το Optimus 2X και πού στοχεύει, είναι το... εξής απλό: είναι όντως τόσο γρήγορο, χάρις στον επεξεργαστή δύο πυρήνων απ' όπου δανείζεται τ' όνομά του; Ω, ναι. Είναι πάρα, πάρα πολύ γρήγορο. Όχι μόνο ό,τι ταχύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής σε Android, αλλά το ίδιο γρήγορο και σε κάποια πράγματα ταχύτερο από το iPhone 4, το οποίο θεωρούνταν έως και πάρα πολύ πρόσφατα το πιο "σβέλτο" smartphone της αγοράς. Σε αυτό δεν συνεισφέρουν μόνο οι 2 πυρήνες του κεντρικού επεξεργαστή, αλλά και οι 8 του υποσυστήματος γραφικών: το καλύτερο chipset της nVidia μέχρι στιγμής, με άλλα λόγια, το περίφημο Tegra2 που θα συναντήσουμε και σε πολλά Android tablet φέτος.

H ταχύτητα αυτή γίνεται αντιληπτή εκεί που έχει περισσότερη σημασία για το κοινό του 2Χ. Το Web browsing, για παράδειγμα, στο νέο Optimus συμβαίνει με τον πλέον άνετο τρόπο σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο φορητό έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής: τα sites και πλήρη εμφανίζονται στην οθόνη (υποστηρίζεται το Flash κανονικά) και σημαντικά γρηγορότερα απ' ότι σε άλλες συνθήκες. Εντυπωσιακή είναι η απόδοση του κινητού όταν εκτελούνται πολλές εφαρμογές, αφού "πίσω" από τον Web browser ακούει κανείς μουσική, βλέπει φωτογραφίες, ελέγχει e-mail, Facebook και Twitter... και καθυστέρηση δεν υπάρχει πουθενά (παρ' ότι το 2Χ ενσωματώνει 512ΜΒ και όχι 1 GB μνήμης). Κάτι, δε, που για πρώτη φορά βλέπουμε με... τόση άνεση σε φορητή συσκευή; Αναπαραγωγή αρχείων video σε φορμά MP4, ανάλυσης 1080p, χωρίς την παραμικρή παύση. Android multimedia, επιτέλους... FTW!

Θα πρέπει να αναφερθεί, πάντως, ότι το νέο Optimus επιβαρύνεται από στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος που προσφέρει προεγκατεστημένο η LG. Όπως το λαμβάνει κανείς χωρίς καμία παρέμβαση από τη συσκευασία του και μετά την πρώτη φόρτιση, οι εφαρμογές εκτελούνται ακαριαία, η περιήγηση όμως στις οθόνες με τα apps θα μπορούσε να είναι ταχύτερη. Όταν ο χρήστης αφαιρέσει από το όλο περιβάλλον κάποια στοιχεία... show-off και, σε δεύτερη φάση, ορίσει ποιά apps θα εκτελούνται αυτόματα, το 2Χ "ανασαίνει" και δεν καθυστερεί σε απολύτως τίποτε. Επίσης, έχουμε την αίσθηση ότι το Android 2.2.2, στο οποίο στηρίζεται, δεν αξιοποιεί το 100% της ισχύος του 2X. Μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει το καινούργιο Optimus στο μέλλον, λοιπόν, τόσο με την έκδοση 2.3 του Android που αναμένεται το καλοκαίρι, όσο και την 3.1 που θα είναι πλήρως βελτιστοποιημένη για 2 πυρήνες και το Tegra2.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ