Logitech Pure-Fi Anywhere 2

Μουσική παντού, βελτιωμένη στα σημεία

Το Pure-Fi Anywhere 2 είναι συμβατό με τα iPod Τouch πρώτης και δεύτερης γενιάς, τα iPod Nano τρίτης και τέταρτης γενιάς, το iPhone, το iPhone 3G, το iPhone 3GS, το iPod Classic, το iPod τέταρτης και πέμπτης γενιάς, καθώς και το iPod Mini. Οι ειδικές έξτρα βάσεις έχουν μάλιστα ειδική σήμανση, έτσι ώστε να μπορέσει οποιοσδήποτε να εγκαταστήσει εύκολα αυτή που ταιριάζει στη συσκευή του, ακολουθώντας και τις σχετικές οδηγίες. Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία μπορεί να προσφέρει έως και δέκα ώρες λειτουργίας, αυτονομία σαφώς ικανοποιητική ακόμη και για απλή χρήση εντός του σπιτιού. Η λειτουργία φόρτισης του όποιου player ο χρήστης θα τοποθετήσει στην ειδική θέση είναι και πάλι παρούσα, αλλά υποστηρίζεται μόνο όταν η συσκευή βρίσκεται συνδεδεμένη σε πρίζα.

Η κατασκευή του κεντρικού τμήματος του Pure-Fi Anywhere 2 χαρακτηρίζεται και από το λεγόμενο GSM Shielding, τη χρήση δηλαδή ειδικού περιβλήματος που επιτρέπει σε οποιοδήποτε iPhone να λειτουργήσει ως media player χωρίς το φόβο παρεμβολών από τις συχνότητες του δικτύου στο οποίο είναι συνδεδεμένο. Όσον αφορά στην απόδοση του ήχου, μπορούμε μετά από αρκετές ώρες ακρόασης να βεβαιώσουμε ότι εντοπίσαμε ευδιάκριτες βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η διαύγεια του ήχου σε μέσες στάθμες έντασης ήταν παρόμοια, αλλά σε υψηλότερες (και σίγουρα στο maximum της έντασης) το καινούργιο Pure-Fi 2 δεν υπέφερε σε καμία περίπτωση από "φύσημα" και παραμορφώσεις όσο ο προκάτοχός του. Και πάλι δεν ενδείκνυται να "παίζει στο τέρμα", αλλά αν εν τέλει πρέπει (π.χ. σε κάποιο μεγάλο εξωτερικό χώρο) η απόδοσή του είναι βελτιωμένη.

Εν πολλοίς, αυτή είναι και η γενικότερη εντύπωση που δίνει το Pure-Fi Anywhere 2: αυτή του εξελικτικού προϊόντος, που αντικαθιστά επάξια τον προκάτοχό του χωρίς να ωθεί με κάποιο... επαναστατικό τρόπο την κατηγορία των συσκευών αυτών μπροστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε να παραθέσουμε και σημαντικά αρνητικά: η πλαστική κατασκευή των πλήκτρων που βρίσκονται στο επάνω τμήμα απαιτεί αρκετή πίεση για να ενεργοποιηθούν, ένα, και μία οθόνη ενδείξεων ψηφιακής απεικόνισης θα βοηθούσε στο χειρισμό, δύο. Πέρα από αυτά κανένα παράπονο όμως και, ως εκ τούτου, το νέο Pure-Fi μπορεί να προταθεί για αγορά σε οποιονδήποτε κάτοχο MP3 player (αν και τα iPhone και iPod φαίνονται πολύ ομορφότερα τοποθετημένα πάνω του). Για όσους και όσες απαιτούν περισσότερα, άλλωστε - πιο πολλή ισχύ, οθόνη κλπ. - τόσο η Logitech όσο και άλλες εταιρείες έχουν να προτείνουν άλλα, ακριβότερα μοντέλα φορητών ηχείων. Αξίζει, όμως, το έξτρα κόστος; Μία... ακρόαση με το Anywhere 2, ενδεχομένως να σας πείσει!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ