Logitech UE Boom

Πώς τα φορητά ασύρματα ηχεία περιφρονούν τους νόμους της Φυσικής; Έτσι!

Χρησιμοποιώντας το UE Boom για μερικές ημέρες συνειδητοποιεί κανείς πόσο μελετημένο προϊόν είναι για τη χρήση που οι πιο πολλοί από εμάς του... επιφυλάσσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες. Δεν είναι βαρύ, αλλά δεν είναι και τόσο ελαφρύ ώστε να χάνει με ευκολία την ισορροπία του όταν τοποθετηθεί (συνήθως όρθιο) σε ποικιλία από διαφορετικές επιφάνειες. Ακόμη κι αν πέσει, προστατεύεται από τη στιβαρή κατασκευή του και από το ειδικά σχεδιασμένο του περίβλημα - το οποίο, σημειωτέον, είναι και αδιάβροχο (!). Ενσωματώνει, δε, αρκετά μεγάλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ώστε να λειτουργεί για πιο πολλές από 12 ώρες χωρίς τροφοδοσία, αλλά χρειάζεται περίπου 3.5 ώρες μόλις για να αποκτήσει και πάλι πλήρες φορτίο. Δεν είναι, κοινώς, το είδος του... "μη-μου-άπτου" φορητού ηχείου: λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει τον κάτοχό του. Και πάλι, σημαντικό.

Το UE Boom προσφέρει φυσικά όλα όσα περιμένει κανείς από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της κατηγορίας των ασύρματων ηχείων: "ζευγαρώνει" πάρα πολύ εύκολα με όλα τα smartphones ή tablets που πληρούν την προδιαγραφή Α2DP του Bluetooth, αλλά με σύγχρονες συσκευές του είδους που ενσωματώνουν και κύκλωμα NFC, έρχοναι σε επικοινωνία "με ένα άγγιγμα". Η απόσταση από την οποία μπορεί να "λάβει" μουσική ασύρματα το UE Boom ανέρχεται στα 15m περίπου (στα 10-12 που το δοκιμάσαμε λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα). Για τους ανθρώπους, δε, που δεν θέλουν να αναπαράγουν μουσική από τα κινητά ή τα tablet τους ασύρματα, αλλά να αξιοποιήσουν το UE Boom με παλαιότερα φορητά media player, το UE Boom φέρει και είσοδο "καρφάκι" των 3.5 χιλιοστών για σύνδεση των τελευταίων από τη θύρα των ακουστικών.


Τα παραπάνω, ωστόσο, κατά βάση τα προσφέρουν και άλλα προϊόντα του είδους. Το Logitech UE Boom θα το αγοράσει κανείς γιατί έχει απαιτήσεις σοβαρές από ένα φορητό ασύρματο ηχείο όσον αφορά στην ποιότητα του ήχου που περιμένει από αυτό - και εκεί, θεωρούμε, το Boom "παίζει χωρίς αντίπαλο" στο επίπεδο κόστους του. Το κόστος αυτό στα €199 ναι μεν δεν είναι μικρό, αλλά απέχει πολύ από το κόστος αντίστοιχων υλοποιήσεων από κατασκευάστριες όπως π.χ. οι Beats ή Bowers & Wilkins, χωρίς να απέχει το ίδιο σε επιδόσεις. Ο καλαίσθητος σχεδιασμός του, η ανθεκτική του κατασκευή και το συνοδευτικό του app είναι ευπρόσδεκτα extras, τελικά, που προσφέρονται γύρω από το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του Boom: τον ισχυρό, λεπτομερή, απαλλαγμένο από παραμορφώσεις ήχο που θα γεμίσει σχεδόν οποιουδήποτε είδους χώρο με την αγαπημένη μουσική του κατόχου του. Και, για να το πετύχει αυτό η Ultimate Ears με μία συσκευή των 500κάτι γραμμαρίων, πόσους... φυσικούς νόμους χρειάστηκε να παραβεί; Πιο πολλούς από 199, υποψιαζόμαστε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ