Logitech Wireless Speaker Z515

Μουσική παντού, σχεδόν από παντού!

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της σύνδεσης με Η/Υ απαιτεί μερικά μόνο λεπτά: μετά από τη σύνδεση του ειδικού πομπού USB, το λογισμικό αναζητά τους κατάλληλους drivers και προσθέτει και στο σύστημα τη δυνατότητα απόδοσης του ήχου από το φορητό στερεοφωνικό σετ ηχείων της Logitech. Στην περίπτωση των συσκευών της Apple, η διαδικασία σύνδεσης είναι απλούστερη, αφού ο χρήστης καλείται να πατήσει ταυτόχρονα τα δύο πλήκτρα της έντασης του ήχου την ώρα που το iPad ή το iPhone αναζητούν συσκευές Bluetooth.

Η ασύρματη διασύνδεση δεν είναι προνόμιο μόνο των συσκευών της Apple, βέβαια, καθώς τo προϊόν είναι διαθέσιμο προς σύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει δυνατότητες επικοινωνίας μέσω Bluetooth και υποστήριξη του προτύπου A2DP. Στα πλαϊνά του, άλλωστε, βρίσκεται και μία τυπική υποδοχή βύσματος 3.5 mm για ενσύρματη σύνδεση με οποιοδήποτε player. Η ενσωματωμένη μπαταρία μετά τη φόρτιση προσφέρει έως και 10 ώρες λειτουργίας, αρκετές για... τα μεγαλύτερα πάρτι και σίγουρα για μουσική συντροφιά εκτός σπιτιού π.χ. σε μία εκδρομή.

Όσον αφορά, δε, στην ποιότητα ήχου που μπορεί να αποδώσει το Wireless Speaker Z515; Αυτή είναι σχεδόν... ανέλπιστα καλή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ηχείων και της όλης συσκευής γενικότερα. Ο ήχος είναι λεπτομερής και δεν παραμορφώνεται παρά μόνο στο maximum της έντασης. Μοναδικό μειονέκτημα που θα μπορούσε ίσως να διακρίνει κανείς στο Z515 είναι το γεγονός ότι πως η συσκευή δεν ενσωματώνει - προφανώς λόγω μεγέθους και κόστους - κάποιου είδους subwoofer ώστε να αποδώσει στη μουσική και τις χαμηλές συχνότητες. Αυτό αντιμετωπίζεται σε ένα βαθμό με τη χρήση άλλων ρυθμίσεων στην πηγή του ήχου, όπως π.χ. στο κέντρο ελέγχου των Windows/Mac OS ή μέσα από τη λειτουργία Bass Booster των συσκευών iOS. Εννοείται, πάντως, ότι αυτό δεν αρκεί για ν' αμαυρώσει την εικόνα μιας από τις ολοφάνερα καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία. Όσοι πιστοί της ψηφιακής μουσικής και των... πάρτι παντού, προσέλθετε!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ