Nokia C6

Πολλές λειτουργίες, τιμή προσιτή

Όσον αφορά στο, από κάθε πλευρά σημαντικό, λειτουργικό σύστημα στο οποίο στηρίζεται το C6: αυτό δεν είναι άλλο από το Symbian S60 5ης γενιάς, το οποίο ναι μεν αποδεικνύεται αμέσως οικείο στους χρήστες που έχουν έλθει σε επαφή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφατο smartphone της Nokia, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά του ανταγωνισμού. Είναι μία έκδοση με αρκετούς μήνες στην αγορά απαράλλακτη και δυνατότητες που αλλού παίρνουμε ως δεδομένες, σε αυτό απούσες. Στα θετικά της είναι πάντως η δυνατότητα εγκατάστασης widgets, ειδικευμένων μικροπρογραμμάτων δηλαδή, τα οποία μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μόνο της σειράς N. Η κεντρική οθόνη του κινητού προσφέρει πλήθος πληροφοριών, παρέχοντας στο χρήστη την απαραίτητη ενημέρωση για την αλληλογραφία του ή τις... εξελίξεις στο Facebook και το Twitter (μέσα από πρόσβαση στο Internet μέσω δικτύων 3G φυσικά).

Θετικά κρίνεται το C6 και ως φορητό player μουσικών αρχείων, αφού ο χρήστης με απλή διαδικασία μεταφέρει τ' αγαπημένα του τραγούδια στη μνήμη του κινητού για να τ' απολαύσει οπουδήποτε. Η αρχειοθέτηση γίνεται αυτόματα βάσει των ονομάτων των αρχείων και των πληροφοριών που έχουν οριστεί - καλλιτέχνης, όνομα τραγουδιού κλπ. - ενώ η ένταση του ήχου είναι εντυπωσιακή, τόσο μέσα από το ηχείο της συσκευής, όσο και με τη χρήση του συνοδευτικού σετ ακουστικών. Για τους λάτρεις του ραδιοφώνου το C6 φέρει το σχετικό δέκτη με υποστήριξη RDS, αλλά κι έναν ειδικό μηχανισμό που βοηθά τη συσκευή ν' ανιχνεύει την καλύτερη δυνατή συχνότητα για το σταθμό που προτιμά ο χρήστης, έτσι ώστε να μη διακόπτεται ποτέ η λήψη.

Όσον αφορά στην αυτονομία, το C6 προσφέρει θεωρητικά έως και 380 ώρες αναμονής ή έως 5 ώρες ομιλίας. Τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που υποστηρίζει είναι όλα τα γνωστά για τις σύγχρονες συσκευές κινητής τηλεφωνίας: GPRS και 3G για δίκτυα, USB για ενσύρματη σύνδεση, Bluetooth και Wi-Fi για ασύρματη. Η ενσωματωμένη μνήμη που προσφέρεται από το C6 αγγίζει τα 240 MB, για τα δεδομένα του χρήστη ωστόσο είναι όπως πάντα... σοφότερο να χρησιμοποιείται η περιφερειακή κάρτα μνήμης microSD. Στη συσκευασία του νέου κινητού της Nokia περιλαμβάνεται μία χωρητικότητας 2 GB, σίγουρα αρκετή για τις ανάγκες πολλών από μας.

Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα κορυφαία smartphones που βρίσκονται αυτόν τον καιρό στα καταστήματα - κάτι τέτοιο θα ήταν άτοπο από τη στιγμή που το κόστος του είναι κατά πολύ μικρότερο - το C6 είναι σε θέση να προσφέρει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται ένα σημαντικό ποσοστό του κοινού για τις καθημερινές του επικοινωνιακές ανάγκες. Αν θα έπρεπε να του προσάψουμε αρνητικά στοιχεία, αυτά θα σχετίζονταν με την έκδοση του λειτουργικού που αποφάσισε η Nokia να χρησιμοποιήσει για το C6. Τα menu του S60 δεν είχαν ποτέ σχεδιαστεί για συσκευές με οθόνη αφής και η ευχρηστία του εν λόγω κινητού αναπόφευκτα μειώνεται λόγω του γεγονότος. Με τιμή όμως προσιτή σε πολύ κόσμο, το C6 είναι ικανό να προσφέρει πολλά χωρίς να ζητήσει τόσα - γι' αυτό και θεωρούμε πως όσοι το επιλέξουν συνειδητά, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Έτσι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ