Sony Wireless Stereo Headset 2.0

Παιχνίδι στα σιωπηλά, ποιοτικά και προσιτά

Στην απόδοση του Wireless Stereo Headset 2.0 ως σετ ακουστικών αυτών καθ' αυτών - της ποιότητας του ήχου που προσφέρουν δηλαδή - η σχετική έκπληξη ήταν ευχάριστη. Mε κόστος περίπου €90 η πρόταση της Sony προφανώς δεν φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα Pioneer ή τα Sennheiser αυτού του κόσμου (ούτε αυτά της σειράς MDR της ίδιας της Sony), αλλά ακόμη και στην προεπιλεγμένη, "εργοστασιακή" ρύθμιση των 7.1 καναλιών για ήχο από games που δεν προσφέρουν ειδικό σετ ρυθμίσεων, ο γενικός ήχος που λάβαμε ήταν αξιοπρεπέστατος. Δεν στερούνταν ούτε λεπτομέρειας, ούτε διαύγειας, ούτε κατευθυντικότητας (στο μέτρο της εξομοίωσης μέσω software βέβαια). Δεν παρατηρήσαμε παραμορφώσεις στην απόδοση διαλόγων ή ομιλίας, ενώ και το ενσωματωμένο μικρόφωνο αποδείχθηκε αποτελεσματικό για φωνητική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της δράσης. Ό,τι περιμένει κανείς από ένα ποιοτικό προϊόν της κατηγορίας, με άλλα λόγια.

Ο τομέας στον οποίο θα μπορούσε να είναι καλύτερη η απόδοση του περιφερειακού είναι αυτός των χαμηλών συχνοτήτων. Αυτές και εύρος όσο μεγάλο θα θέλαμε δεν έχουν - ενίοτε "πνίγουν" ηχητική λεπτομέρεια που άλλα, πολύ ακριβότερα βέβαια, ακουστικά δεν "κρύβουν" σε διάφορα εφέ - και από λιγότερη ένταση απ' όση θα θέλαμε χαρακτηρίζεται. Από την άλλη, ο κόσμος που δεν εκτιμά τα υπερτονισμένα μπάσα (και δεν είναι λίγος) θα το εκτιμήσει αυτό. Εκείνο, άλλωστε, που θα εκτιμήσουν όλοι είναι το πόσο επιτυχημένα αποκλείει το Wireless Stereo Headset 2.0 τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος, καθώς και την αυτονομία του: παίζαμε πάνω από 6 ώρες, σχεδόν συνεχόμενα, με αυτό από πλήρη φόρτιση όταν σταματήσαμε δεν είχε ακόμη εξαντληθεί. Ακόμη και στην περίπτωση που η ενσωματωμένη μπαταρία κάποια στιγμή θα... "παραδώσει το πνεύμα", πάντως, τα ακουστικά μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά ως ενσύρματα.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Wireless Stereo Headset 2.0 είναι πολύ καλά τοποθετημένο ως προϊόν: είναι ποιοτικά κατασκευασμένο, ξεκούραστο σε πολύωρη χρήση (δεν μπορούμε να το πούμε για πάρα πολλά σετ ακουστικών αυτό), αποδίδει αξιοπρεπέστατα και το κόστος του για όσα προσφέρει είναι λογικό. Ακόμη και ως απλό, σύνηθες σετ ακουστικών για ακρόαση μουσικής ή παρακολούθηση ταινιών με οποιαδήποτε συσκευή φέρει υποδοχή για βύσμα 3.5 χιλιοστών, θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία του κοινού που θα το αγοράσει. Η μόνη του αδυναμία - και πάλι, υποκειμενική - είναι αυτή της απόδοσης των χαμηλών συχνοτήτων, ενώ πολύ θα θέλαμε να προσφέρει και συμβατότητα με το πρωτόκολλο διασύνδεσης Bluetooth - κάτι που θα διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη γκάμα των συσκευών που θα το αξιοποιούσαν ασύρματα. Αυτά τα δύο δεν αρκούν για να σπιλώσουν την εικόνα του Wireless Stereo Headset 2.0, πάντως, που στους κατόχους των τεσσάρων πιο πρόσφατων PlayStation συστήνεται χωρίς δισταγμούς. Ή είσαι fan, ή δεν είσαι!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ