Logitech HD Pro Webcam C910

Η ναυαρχίδα της... ευκρίνειας

Είδος: Webcam
Τιμή: €100,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Μπορεί να χρειάστηκε σημαντικό χρονικό διάστημα, στα τέλη του 2010 ωστόσο μπορούμε να πούμε πια με σιγουριά ότι η υψηλή ευκρίνεια έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί τόσο στο σαλόνι, όσο και στο γραφείο ενός οικιακού περιβάλλοντος - με άλλα λόγια τόσο με τις τηλεοράσεις HD, όσο και με τους προσωπικούς υπολογιστές. Όλα τα σχετικά περιφερειακά κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να συνεργαστούν με τις σχετικές υπηρεσίες αρμονικά και οι webcams δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτές είχαν κάνει πριν από ένα χρόνο περίπου το πρώτο βήμα, με την ανάλυση των 720p που μπορούσε να επιτύχει η LifeCam της Microsoft. Η Logitech ωστόσο όχι μόνο παρουσίασε ανταπάντηση σχεδόν ακαριαία, αλλά στο μεσοδιάστημα έκανε ήδη το επόμενο βήμα καθώς, αυτές τις μέρες, μεταβαίνει με νέο προϊόν στην πραγματική υψηλή ευκρίνεια των 1080p γραμμών. Αυτό το νέο προϊόν είναι η C910, η νέα HD webcam της ελβετικής εταιρείας στην οποία είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο κι αυτές τις ημέρες χρησιμοποιήσαμε για να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης webcam, όπως αναφέραμε, είναι η δυνατότητα καταγραφής video σε ανάλυση 1080p (καθώς και φωτογραφικών στιγμιότυπων σε ανάλυση 10 Megapixel). Ο φακός της Carl Zeiss για ακόμη μια φορά "κάνει τη διαφορά", καθώς η ποιότητά του έχει ως αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών εικόνα, τόσο κινούμενη όσο και στατική. Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα βοηθούν από κοινού o μηχανισμός αυτόματης εστίασης και η λειτουργία προσαρμογής στον περιβάλλοντα φωτισμό, στοιχεία με τη βελτιστοποίηση των οποίων είναι απόλυτα εξοικειωμένη πια η ελβετική εταιρεία.

Όσον αφορά στην καταγραφή ήχου η Logitech έχει ενσωματώσει δύο μικρόφωνα, ένα σε κάθε πλευρά του περιβλήματος, ώστε η C910 να "συλλαμβάνει" διαυγή ομιλία και να απομονώνει - όποτε αυτό απαιτείται - το θόρυβο του γύρω περιβάλλοντος χάρις στην γνωστή τεχνολογία RightSound που ενσωματώνει. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του, το Αθηνόραμα Digital διαπίστωσε ότι η C910 μετέφερε την ομιλία του στον... συνάδελφο video conferencer πεντακάθαρα, περνώντας σε άλλο επίπεδο συγκριτικά με τη μέτρια απόδοση που έχουν ακόμη και σήμερα οι περισσότερες συσκευές της κατηγορίας σε αυτόν τον τομέα.

Σχεδιαστικά η νέα webcam της Logitech ακολουθεί διαφορετική συλλογιστική από αυτήν παρελθόντων hi-end μοντέλων. Συνεχίζει να έχει βέβαια μακρόστενο σχήμα (με την κάμερα και το φακό να βρίσκονται στο επίκεντρο του κεντρικού τμήματος και τα δύο μικρόφωνα στα δεξιά κι αριστερά της), όμως τις στρογγυλεμένες άκρες έχουν αντικαταστήσει περισσότερο γωνιώδεις κι επιθετικές, μοντέρνες πλευρές. Ο ειδικός βραχίονας στήριξης αποτελείται από δύο τμήματα, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί πάνω σε οποιαδήποτε οθόνη ασχέτως κλίσης τοποθέτησης, ενώ και το σχετικό καλώδιο σύνδεσης είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει την διευθέτησή του προς τη θύρα USB που θα αξιοποιήσει. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ