NovaBox HD 831

Πύλη προς την υψηλή ευκρίνεια. Οι εντυπώσεις μας.

Όσον αφορά στις τεχνικές δυνατότητες του αποκωδικοποιητή; Εμφανίζονται πλήρεις. Το NovaBox HD 831 υποστηρίζει αναπαραγωγή εικόνας κωδικοποιημένης κατά H.264, MPEG-2, MPEG-4, DVB-S, DVB-S2 και την αποδίδει σε ανάλυση από 576p έως και 1080i. Από πλευράς ήχου υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης μονοφωνικά, στερεοφωνικά ή ακόμη και πολυκάναλα (Dolby Digital) στις ταινίες που το υποστηρίζουν. Η ποιότητα της εικόνας δεν εξαρτάται βέβαια τόσο απ' το ίδιο το NovaBox HD 831, αλλά από το πρόγραμμα που εκπέμπει μέσω δορυφόρου η Nova. Χάρις στο EuroSport HD που αυτή προσφέρει, είχαμε την ευκαιρία ν' απολαύσουμε αγώνες τένις σε ανάλυση 1080i και να διαπιστώσουμε σχεδόν το maximum της ποιότητας απεικόνισης που μπορεί να περιμένει κανείς. Τα χρώματα είναι ζωντανά κι η αυτόματη ρύθμιση της αντίθεσης βοηθά στην πολύ καλή - για τηλεοπτικό σήμα - απόδοση της εικόνας που μεταδίδεται.

Η απεικόνιση των μενού γίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης προβάλλοντας πληροφορίες για το είδος του προγράμματος, το όνομα της εκπομπής, καθώς κι ένα σύντομο κείμενο που προσφέρει κάποιες περιγραφικές πληροφορίες. Στο δεξί μέρος της ένδειξης υπάρχει ο τομέας που αναγράφει την ώρα έναρξης και λήψης κάθε προγράμματος, ενώ κάνει την παρουσία της και μία ένδειξη χρονικής διάρκειας που βαθμιαία απεικονίζει σε ποιο σημείο εξέλιξης βρίσκεται η κάθε ταινία ή ο κάθε αγώνας. Το χειριστήριο που προσφέρεται ως τμήμα του εξοπλισμού φέρει μερικά ακόμη πλήκτρα - όπως αυτά των On Demand υπηρεσιών - τα οποία προς το παρόν δεν λειτουργούν αφού αυτές δεν υποστηρίζονται, σε αυτή τη φάση πάντα, από τη Nova.

Η "αποστολή" του αποκωδικοποιητή ως συσκευής είναι απλή, η εμπειρία όμως του Αθηνόραμα Digital από τη χρήση της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή γι' αυτές τις 15 ημέρες. Η συμπεριφορά του NovaBox HD 831 αρχικά ήταν ενοχλητική λόγω αστάθειας στη λειτουργία: η συσκευή λάμβανε με τρόπο απρόβλεπτο τ' ανανεωμένα "κλειδιά" των προγραμμάτων από το δορυφόρο, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούσε σε "παγώματα", αδυναμία προβολής της εικόνας ή επανεκκινήσεις χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Ευτυχώς, η φάση αυτή της εμπειρίας μας μαζί του δεν κράτησε πολύ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ