NovaBox HD 831

Πύλη προς την υψηλή ευκρίνεια. Οι εντυπώσεις μας.

Το πρώτο σετ αναβαθμίσεων στο λογισμικό λειτουργίας άλλαξε την κατάσταση σε βαθμό ευδιάκριτο, έστω κι αν δεν εξέλειψαν εντελώς όλα τα προβλήματα. Για συσκευή, δε, με τόσο συγκεκριμένη "αποστολή", η διάρκειας 40 και πλέον δευτερολέπτων διαδικασία εκκίνησης του NovaBox HD 831 έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η Nova διαβεβαιώνει ότι μέσα στο Σεπτέμβρη η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές χρειάστηκε να βγάλουμε πάνω από 10 φορές τη συσκευή από τη πρίζα για να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε στη φυσιολογική της λειτουργία. Κάτι που κρίνουμε πως δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητο.

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρως, τω Καίσαρι: με την υπηρεσία τηλεοπτικού προγράμματος υψηλής ευκρίνειας, είναι αντιληπτό ότι η ελληνική τηλεόραση περνά σε μία νέα εποχή με την υπηρεσία NovaHD. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες με τον καιρό θα ξεπεραστούν και οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους περιεχόμενο που αναδεικνύει τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που έχουν αγοράσει. Αυτό που μάς προβληματίζει είναι πως το NovaBox HD 831 δεν φαίνεται να υπέστη αρκετά αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει το αρχικό επίπεδο ικανοποίησης των καταναλωτών με την υπηρεσία και να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για το όλο εγχείρημα, κάτι που σαφώς το αδικεί. Και είναι κρίμα.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω προβλήματα με πολλαπλές αναβαθμίσεις λογισμικού για το NovaBox HD 831 θα ξεπεραστούν. Σοβαρότερη πηγή προβληματισμού θεωρούμε την εμμονή της Nova να συνδέει υποχρεωτικά την κάρτα πρόσβασης στο πρόγραμμά της με τον αποκωδικοποιητή που πωλεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επενδύσεις χρηστών σε ακριβότερους, καλύτερους αποκωδικοποιητές και συσκευές set top box γενικότερα να μην αξιοποιούνται, αφού χωρίς το επίσημο μηχάνημα της Nova η θέαση των προγραμμάτων της είναι αδύνατη. Τέλος, άξιο αναφοράς - και ένστασης - είναι και το γεγονός ότι η Nova έχει "κλειδώσει" τη δυνατότητας σύνδεσης δεύτερου LNB μέσω DiSEqC στο ίδιο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να περιορίζει πάρα πολύ τον πελάτη που έχει ήδη εγκατάσταση για πρόσβαση σε δορυφόρους πέραν του Hotbird. Λίγη ευελιξία και ελευθερία επιλογών παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, έτσι δεν είναι;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ