Apple iPhone 4: η γνώμη μας

Το καλύτερο ever; Ω, ναι.

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €660,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: Infoquest

Όπως πιθανώς έχουν ήδη διαβάσει στο σχετικό άρθρο οι φίλες και οι φίλοι του Αθηνόραμα Digital, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας ένα από τα πρώτα iPhone 4 που έφτασαν στα ελληνικά καταστήματα και να περάσουμε αρκετές ώρες μαζί του για να διαπιστώσουμε αν είναι και προσφέρει όλα όσα υποσχέθηκε η Apple στις αρχές του καλοκαιριού. Σ' εκείνο το άρθρο καταθέσαμε πρώτα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν εντύπωση - στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θετική - κατά τις πρώτες ώρες επαφής με το iPhone 4. Μετά από τις πρώτες... ημέρες, όμως; Όταν μπορούμε πια να μιλήσουμε για την αυτονομία της συσκευής, την ποιότητα λήψης του σήματος ή τα όποια προβλήματα προέκυψαν μέσα από την καθημερινή χρήση;

Όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν όλοι οι κάτοχοι προηγούμενων μοντέλων, η μπαταρία των iPhone δεν ήταν ποτέ αυτό ακριβώς που αποκαλούμε... πρωταθλήτρια αντοχής, αφού ακόμη και με σχετικά περιορισμένη χρήση σπάνια ολοκλήρωνε ένα 24ωρο χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης. Η Apple, ωστόσο, μάς εντυπωσίασε όλους με την... πανηγυρική "ρεβάνς" του iPad και κάτι παρόμοιο συμβαίνει επίσης με το iPhone 4. Η μπαταρία πολυμερών λιθίου του των 1420 mAh αποδίδει θεωρητικά λειτουργία 300 ωρών σε κατάσταση αναμονής, 14 ωρών σε κλήσεις ή 40 ωρών σε αναπαραγωγή μουσικής.

Να μιλάμε ή να ακούμε μουσική για τόσες ώρες συνεχόμενα δεν το... επιδιώξαμε, μεν, χρησιμοποιώντας όμως το iPhone 4 με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συχνότητα που κάναμε με το iPhone 3GS, διαπιστώσαμε αληθινά εκπληκτική διαφορά. Η αυτονομία του σε πρακτική χρήση αποδείχθηκε σχεδόν... τρεις φορές μεγαλύτερη (!), όταν δε επιδιώξαμε να δοκιμάσουμε τα όρια των αντοχών του σε συνεχόμενη αναπαραγωγή αρχείων video, το iPhone 4 οριακά ξεπέρασε τις... 9 ώρες και 30 λεπτά αυτονομίας! Ξέρουμε κόσμο που και μόνο για τις περισσότερες ώρες που μπορεί να χρησιμοποιεί ένα iPhone, θα αγόραζε το καινούργιο. Και δεν τον αδικούμε καθόλου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ