Apple iPhone 4: η γνώμη μας

Το καλύτερο ever; Ω, ναι.

Όσον αφορά στο λειτουργικό και τις εφαρμογές; Και εδώ τα νέα είναι καλά. Η έκδοση του iOS που έρχεται προεγκατεστημένη στο iPhone 4 είναι η 4.0.1 και αξιοποιεί πλήρως τα νέα χαρακτηριστικά του hardware, όπως π.χ. το γυροσκόπιο. Σε σχέση με τα παρελθόντα iPhone η πλοήγηση στα menu είναι ταχύτερη - κάτι σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτή τη συσκευή και το λειτουργικό έχουμε πλέον και εφαρμογές που εκτελούνται "στο παρασκήνιο" (το είδος multitasking που προτείνει η Apple). Η μετάβαση από τη μία εφαρμογή στην άλλη είναι άμεση, ενώ και η εκκίνηση της κάθε μίας πιο γρήγορη από ποτέ.

Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο πάρα πολύ καλός επεξεργαστής Α4 της Apple βέβαια (χρονισμένος σε 200 MHz λιγότερα σε σχέση με το iPad), καθώς και η διπλάσια μνήμη που φέρει, σε σχέση με το 3GS. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το Αθηνόραμα Digital εκκίνησε... 20 διαφορετικές εφαρμογές περίπου, τις άφησε λειτουργούν παράλληλα και η συσκευή συνέχισε να λειτουργεί κανονικά και ομαλά. Το αποτέλεσμα, αναμφίβολα, δικαιώνει την προσέγγιση της Apple όσον αφορά στο πολυσυζητημένο multitasking.

Αλλαγές που αξίζουν αναφοράς βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία του iOS 4. Για παράδειγμα, ο μηχανισμός αναζήτησης του Spotlight εμφανίζεται πλέον στ' αριστερά του κεντρικού menu και επιτρέπει την εύρεση στοιχείων τόσο στις επαφές, τις εφαρμογές και την αλληλογραφία, όσο και στο Internet απευθείας (μέσω Google ή Bing ή και Wikipedia). Επιλέξιμες είναι πλέον και άλλες διατάξεις πέραν της τυπικής στα εξωτερικά πληκτρολόγια (QWERTY, QWERTZ, AZERTY κλπ), κάτι που θα φανεί χρήσιμο σε χρήστες διαφόρων χωρών, ενώ σε... όλους θα φανεί σίγουρα χρήσιμος ο διορθωτής κειμένων, που συνεργάζεται με τις σχετικές εφαρμογές άψογα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ