HTC Desire C

Για όχι πολλά, μια χαρά!

Στο θέμα της μικρής ανάλυσης οθόνης δεν υπάρχει κάποιου είδους... standard: αν γνωρίζει κάποιος σε γενικές γραμμές τί θα τον ενδιέφερε κυρίως να κάνει με το smartphone του, μία επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας θα του δώσει σαφή ιδέα για το αν η χαμηλή ανάλυση επαρκεί για τις ανάγκες του ή αν χρειάζεται υψηλότερη (και χρειάζεται αναγκαστικά να μεταβεί σε ακριβότερη συσκευή φυσικά). Στο Desire C πρακτικά είναι μόνο η οθόνη και η ψηφιακή κάμερα οι τομείς όπου έχουν γίνει συμβιβασμοί: η δεύτερη είναι μεν των 5 Megapixel, αλλά σταθερής εστίασης και με αποτελέσματα που κινούνται σε ποιοτικά μέτρια επίπεδα. Ο κόσμος, λοιπόν, που επίσης γνωρίζει εξ αρχής ότι θα συλλαμβάνει πολύ συχνά φωτογραφίες και video, θεωρούμε πως θα πρέπει να... "προετοιμαστεί ψυχολογικά" για να δώσει περισσότερα χρήματα απ' όσα ζητά το Desire C.

Εκεί, ωστόσο, τελειώνει και η... γκρίνια για το νέο κινητό της HTC και ξεκινά η καταμέτρηση των θετικών, που είναι πολλά. Λειτουργικό Android 4.0 προεγκατεστημένο: για την ώρα είναι το μόνο προσιτό smartphone που το προσφέρει. Ο επεξεργαστής και η μνήμη λειτουργίας του Desire C δεν είναι κορυφαία, εννοείται, αλλά με την προσαρμογή που έχει γίνει στο HTC Sense επαρκούν για άνετη χρήση. Μουσικός χαρακτήρας: και συμβατότητα με το σύστημα βελτίωσης ήχου Beats Audio, και υποδοχή για κάρτα SD (ως και 32 GB αποθηκευτικού χώρου), και ανέλπιστα καλή ποιότητα αναπαραγωγής ήχου, και ενσωματωμένος ραδιοφωνικός δέκτης. Παρόντες όλοι οι τρόποι ασύρματης διασύνδεσης, οι περισσότεροι γνωστοί αισθητήρες, ο δέκτης GPS... ό,τι προσφέρουν και τα "μεγάλα" smartphones δηλαδή.

Και έτσι φτάνει κανείς στο πλαίσιο βάσει του οποίου θα πρέπει να κριθεί το Desire C, όπως αυτό ορίζεται από... έναν αριθμό: 200 ευρώ. Αυτή είναι η τιμή με την οποία μπορεί να βρει κανείς το νέο smartphone της HTC στην αγορά και, για Androidές με την έκδοση 4 του λειτουργικού της Google, κρίνεται ως λογικότατη... από μόνη της. Ως λογική την κρίνουμε ακόμη και με όλες τις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς που έχουν γίνει, τους οποίους αναφέραμε νωρίτερα. Στο ίδιο κόστος ή με λίγα περισσότερα χρήματα μπορεί να βρει κανείς smartphones που έχουν ταχύτερο επεξεργαστή, πιο πολλή μνήμη λειτουργίας και μεγαλύτερη οθόνη. Κανένα από αυτά δεν προσφέρει το Android 4.0 "εδώ και τώρα", ωστόσο, και για όσα υπόσχονται τη σχετική αναβάθμιση... θα δούμε (δεν θα ήταν η πρώτη φορά που κατασκευαστές "άφησαν πίσω" σε παλαιότερη έκδοση λειτουργικού τα smartphones τους). Ως τότε, το Desire C προσφέρει πολλά για σχετικά λίγα, σ' εκείνους που θέλουν συγκεκριμένα πράγματα από ένα "Δικτυωμένο" κινητό σήμερα. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ