HTC Desire C

Για όχι πολλά, μια χαρά!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €199,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Είτε έχει κανείς θετική γνώμη για την παρουσία της Google στην αγορά των smartphones, είτε όχι, δύο πράγματα είναι αδύνατον ν' αμφισβητήσει: ένα, το γεγονός ότι το λειτουργικό της, το Android, έφερε στην αγορά τον απαραίτητο ανταγωνισμό για να υπάρξουν εξελίξεις πολύ ταχύτερα απ' ότι π.χ. αν η Apple "έπαιζε μόνη της" (δεν έχει να κοιτάξει κανείς την κατηγορία των tablet για του λόγου το αληθές). Δύο, το γεγονός ότι το λειτουργικό της κστέστησε την έννοια του προσιτού smartphone εφικτή. Αλλά και ένα τρίτο γεγονός: το Android κατέστησε σαφέστερο το τί ακριβώς θέλει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καταναλωτών από το πρώτο ή ένα λογικής τιμής smartphone του. Και κανένα άλλο smartphone αυτόν τον καιρό δεν αντιπροσωπεύει τον τελευταίο καιρό ακριβώς αυτό - το τί κυρίως μπορεί να ζητήσει από ένα προσιτό "Androidές" κάποιος - από το Desire C της HTC.

Πρόκειται για το μοντέλο της εταιρείας από την Ταϊβάν που στοχεύει να προσελκύσει είτε τους... "πρωτάρηδες" στα smartphones είτε εκείνους που θέλουν ένα δεύτερο smartphone για "γενική χρήση" και "απλά πράγματα". Είναι πολύ μικρό σε μέγεθος κι ελαφρύ (οι κυρίες θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα υποθέτουμε!), καλοσχεδιασμένο αλλά χωρίς υπερβολές (απλά καλαίσθητο), με ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζεται από ανθεκτικά υλικά και προσεγμένη συναρμογή (μα δεν συναρπάζει κιόλας). Ναι, από την πρώτη επαφή με το Desire C γίνεται μεν αντιληπτό πως ανήκει στην "εισαγωγική" κατηγορία αναλογικά π.χ. με το θρυλικό πλέον One X, αλλά παραμένει αξιοπρεπέστατο. Ό,τι περιμένει κανείς από την HTC, δηλαδή, που έχει προσφέρει κι άλλοτε τέτοια μοντέλα (όπως το Explorer την άνοιξη).

Για να καταλήξει στην αγορά ως προϊόν προσιτό, το Desire C έχει κάνει μία σειρά από συμβιβασμούς - και είναι θέμα προσωπικό του καθενός, εν τέλει, να κρίνει αν αυτοί τον ενοχλούν ή όχι. Το μικρό μέγεθος, για παράδειγμα, επιβάλλει εκ των πραγμάτων μικρή οθόνη. Και δεν είναι τόσο οι 3.5 ίντσες της διαγωνίου το πρόβλημα, όσο η ανάλυση (480x320 pixel), η οποία περιορίζει την πληροφορία που μπορεί να εμφανίσει το Desire C. Έχουμε αναφέρει κι άλλοτε τις ενστάσεις μας σχετικά με αυτήν την απεικόνιση: είναι ΟΚ για χρήση σε apps τύπου Facebook, Twitter κλπ., μια χαρά για e-mail και πολλά games, αλλά περιορίζει σημαντικά την περιπλάνηση σε Web sites και επίσης αρκετά άλλα games.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ