HTC Explorer

Μικρό, οικονομικό, ικανό!

Η ανάλυση της οθόνης περιορίζει σε κάποια πράγματα, δεν επηρεάζει ωστόσο καθόλου κάποια άλλα - οπότε το Explorer δεν έχει κανένα πρόβλημα στις περισσότερες εφαρμογές Android που θα τού ζητηθεί να φιλοξενήσει ή στα αρχεία μουσικής και φωτογραφιών που θα τού ζητηθεί ν' αναπαράγει. Ο δεύτερος συμβιβασμός που έχει γίνει εδώ από την HTC κι επηρεάζει τις δύο αυτές χρηστικές πλευρές του Explorer δεν είναι άλλος από τον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος ανέρχεται σε μόλις 90 ΜΒ. Ο χρήστης θα πρέπει, αν θέλει να αξιοποιήσει τη συσκευή στο maximum, να αγοράσει μία κάρτα μνήμης microSD. Ευτυχώς αυτές είναι πολύ φθηνές (€16 για αυτές των 8 GB), οπότε μεγάλο θέμα δεν τίθεται... απλώς πρόκειται για στοιχείο που θα πρέπει να έχει κανείς στα υπ' όψιν.

Κάποιοι άλλοι, μικροί συμβιβασμοί που έχουν γίνει είναι - κατά τη γνώμη μας - απόλυτα φυσιολογικοί για smartphone που αγοράζεται με λιγότερα από €150. H κάμερα των 3 Megapixel, για παράδειγμα, χρειάζεται καλό φωτισμό για να συλλάβει καθαρές φωτογραφίες, ενώ το video που εγγράφει προορίζεται κατά βάση για το Web και μόνο. Σε αυτά, ωστόσο, η HTC αντιπαραβάλλει την ταχύτητα και άνεση στη χρήση - δεν παρατηρήσαμε "δισταγμούς" ή "παύσεις" σε καμία λειτουργία του Explorer - καθώς και το HTC Sense 3.5, το γραφικό της περιβάλλον που προσθέτει ενδιαφέρουσες λειτουργίες και επιλογές παραμετροποίησης. Καταλήγει να είναι έτσι ένα από τα πλέον ευέλικτα, ευχάριστα κι εύκολα στη χρήση smartphones με Android που έχουμε δει - σίγουρα σε αυτήν την ζώνη κόστους, αλλά και γενικότερα. Στα σημαντικά θετικά, δε, και η επιβεβαίωση της HTC για αναβάθμιση του Explorer σε Android 4.0 (και το νέο ταχύτερο Sense) μέχρι τον Ιούνιο.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Explorer δεν είχε εξ αρχής τη φιλοδοξία να εντυπωσιάσει τους χρήστες smartphone με απαιτήσεις: αυτοί έλκονται ούτως ή άλλως από τα μοντέλα με μεγάλες οθόνες. Έχει όμως τη φιλοδοξία να προσφέρει τα περισσότερα από τα πράγματα που περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone, στο μικρότερο δυνατό κόστος - και αυτό έχουμε την αίσθηση ότι σε γενικές γραμμές το πετυχαίνει. Το HTC Explorer αντικαθιστά, κατά τη γνώμη μας, το κινητό εκείνο που προτείναμε μέχρι πρόσφατα σε φίλους και γνωστούς ως "το καλύτερο για ν' αρχίσουν με το Android", δηλαδή το Blade της ZTE. Μπορεί το τελευταίο να έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, η συνολικά ανώτερη εμπειρία χρήσης του Explorer όμως - συν το γεγονός ότι θα υποστηρίζεται για περισσότερο καιρό από την HTC - καθιστά τη δεύτερη συσκευή επιλογή συνολικά καλύτερη. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ