HTC One M8

Εξελικτικό μεν, κορυφαίο δε

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €749,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Για τα πάρα πολύ καλά, προσεγμένα, ποιοτικά προϊόντα στην αγορά της τεχνολογίας, οι ερωτήσεις ήταν πάντοτε τρεις: πώς παρουσιάζεις ένα προϊόν με αυτά τα χαρακτηριστικά, πώς το προωθείς για εύλογο χρονικό διάστημα και πώς το βελτιώνεις, όταν θα έλθει η ώρα για τον... αναπόφευκτο διάδοχό του; Η HTC ομολογουμένως δεν είχε πάντοτε - και ίσως συνεχίζει να μην έχει - τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές. To One X ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία από τα αξιολογότερα smartphones του 2012, όμως δεν κατόρθωσε να σημειώσει την εμπορική επιτυχία που τού άξιζε γιατί η HTC δεν το προώθησε αρκετά. Το One ήταν σαφέστατα το πιο ενδιαφέρον Αndroidές του 2013 - και πιθανότατα το συνολικά καλύτερο smartphone του 2013, ολοφάνερα καλύτερο από το One X σε κάθε τομέα - όμως επίσης "ηττήθηκε" εμπορικά από τα iPhone 5S/5C και το Samsung Galaxy S4.

Το φετινό One M8, λοιπόν, κάνει τις ίδιες ερωτήσεις για τρίτη φορά. Και, κατά τη γνώμη μας, οι απαντήσεις είναι κρισιμότερες από ποτέ για την HTC, η οποία δεν μπορεί να αρκεστεί πια στο να έχει απλώς ένα πάρα πολύ καλό προϊόν στα χέρια της. Είναι απαραίτητο πλέον το κοινό να τιμήσει αυτό το προϊόν με τα χρήματά του. Μπορεί λοιπόν τα σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία το νέου One να τα είχαμε αναφέρει όταν το προϊόν αποκαλύφθηκε επίσημα από την εταιρεία, αλλά είμαστε σε θέση πια - μετά από συμβίωση δέκα ημερών μαζί του - να καταθέσουμε και τις εντυπώσεις μας τις πρακτικές. Είναι το M8 το One που χρειάζεται η HTC;

Αν έπρεπε να κρίνει οποιοσδήποτε από τις πρώτες τέτοιες εντυπώσεις - αυτές των π.χ. 1-2 ωρών που κρατά στα χέρια του και χρησιμοποιεί το νέο One σε όλα τα "απλά και καθημερινά" - θα υπήρχε μόνο μία απάντηση: "σαφώς και τα αξίζει". Η ταϊβανέζικη εταιρεία κράτησε στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλα τα στοιχεία που καθιστούσαν το περυσινό Οne το ομορφότερο κινητό της αγοράς και έκανε μικρές "ρυθμίσεις" και αλλαγές που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι προς το καλύτερο. Οι γενικές σχεδιαστικές γραμμές δεν διαφέρουν πολύ: παρόμοιες ομαλές ακμές και γωνίες (φέτος στρογγυλεμένες λίγο περισσότερο), κυρτό πίσω τμήμα, σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη. Η οπτική εντύπωση είναι πρακτικά η ίδια, με του περυσινού One ίσως λίγο περισσότερο "διακριτική" - αν συγκρίνει κανείς το φετινό γκρί με το περσινό ασημί τουλάχιστον.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ