HTC One M8

Εξελικτικό μεν, κορυφαίο δε

Η μεγαλύτερη διαφορά γίνεται αντιληπτή "στο κράτημα": το περίβλημα του M8 απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλο - οι ελάχιστες πολύ λεπτές πλαστικές λωρίδες βρίσκονται υποχρεωτικά εκεί για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λήψη σήματος - κάτι που σημαίνει πως η αίσθηση της πολυτέλειας που αποπνέει είναι ασύγκριτη. Το μεταλλικό περίβλημα έχει ωστόσο μία παρενέργεια: το M8 είναι ζυγίζει περισσότερο από το περυσινό One και γενικότερα δίνει όχι μόνο την αίσθηση του στιβαρού - η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη - αλλά και του βαρύτερου. Όχι σε ενοχλητικό βαθμό, αλλά σίγουρα σε αντιληπτό. Η επεξεργασία του μετάλλου στην "πλάτη" του Μ8, δε, που το καθιστά λείο, σε συνδυασμό με το κυρτό της τμήμα έχει ως αποτέλεσμα να γλυστρά στην παλάμη ευκολότερα και να απαιτεί περισσότερη προσοχή στη χρήση απ' ότι ο προκάτοχός του. Και πάλι όχι κάτι σημαντικά αρνητικό, αλλά όχι κι αμελητέο.

Το One M8 δεν είναι μόνο κατά τι βαρύτερο, είναι και μεγαλύτερο. "Στα χαρτιά" τη διαφορά των... 0.3 ιντσών στην οθόνη - από τις 4.7 δηλαδή του περυσινού στις 5.0 του φετινού - την υποτιμά εύκολα κανείς, όμως "live" το καινούργιο One είναι όντως ευδιάκριτα πιο ψηλό. Ο κόσμος που έχει πλέον... αναισθητοποιηθεί με τα smartphones οθόνης 5.5/6/6.2 ή και 6.5 ιντσών θα το θεωρήσει "νορμάλ" με τα παρόντα δεδομένα, όμως το M8 δεν παύει να είναι ένα μεγάλο κινητό. Από την άλλη εξίσου εντυπωσιακή είναι και η οθόνη του, η οποία παραμένει μεν ανάλυσης 1920x1080 pixel, αλλά αποδίδει τα πάντα - από Web sites και φωτογραφίες, μέχρι video και games - εξαιρετικά, με πειστικά χρώματα και σε ευρεία γκάμα γωνιών θέασης. Είναι μεν όσο ανακλαστική στο φως περιμένει κανείς σε εξωτερικούς χώρους, αλλά παραμένει καθ' όλα αξιοποιήσιμη και εκεί.

Σχεδόν όλα τα άλλα πλεονεκτήματα του περυσινού One είναι παρόντα στο φετινό. Τα ηχεία στην πρόσοψη του M8 αποδίδουν ακόμη καλύτερα (!), κάτι που θεωρούσαμε σχεδόν... αδύνατο 12 μήνες πριν - και κάτι που φυσικά σημαίνει αυτομάτως ότι το νέο One είναι το κορυφαίο smartphone στην απόδοση ήχου χωρίς περιφερειακά. Η υποδοχή των ακουστικών, φυσικά, υπάρχει πάντοτε (έχει δυστυχώς μετακινηθεί στην κάτω πλευρά όπως στα iPhone), το ίδιο και η θύρα υπερύθρων ακτίνων "κρυμμένη" στο πλήκτρο ενεργοποίησης στο πάνω μέρος του M8. Καινούργια είναι η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD - υπενθυμίζουμε ότι το Android 4.4 που συνοδεύει όλα τα κορυφαία smartphones του 2014 δεν επιτρέπει σε μία τέτοια την εγκατάσταση εφαρμογών, μόνο την αποθήκευση αρχείων του χρήστη - ενώ η υποδοχή της κάρτας σύνδεσης με το εκάστοτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτουργεί μόνο με NanoSIM πλέον (τα iPhone 5/5S/5C είναι τα μόνα άλλα που απαιτούν τέτοια). Οι διαφορές, ωστόσο, των δύο One δεν εξαντλούνται εδώ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ