HTC One X

Της αγοράς, το καλύτερο!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €699,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Το iPhone 4/4S είναι το συνολικά καλύτερο smartphone της αγοράς αυτή τη στιγμή επειδή έχει "χτίσει" γύρω του το πληρέστερο οικοσύστημα εφαρμογών και αξεσουάρ. Είναι ένα γεγονός για το οποίο οι κατασκευαστές κινητών βασισμένων στο Android δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Μπορούν, όμως, να κάνουν κάτι άλλο: να παρουσιάσουν smartphones που είναι αυτά καθ' αυτά, ως συσκευές, καλύτερα από το iPhone 4/4S - και, μ' αυτόν τον τρόπο, να προσελκύσουν το κοινό που ενδιαφέρεται για την απόδοση ενός τέτοιου smartphone στα σημαντικά, καθημερινά πράγματα. Όχι για το brand, τη... δημόσια εικόνα, τα "περίεργα" apps ή τα περιφερειακά. Αν υπάρχει ένας κατασκευαστής κινητών Android που έχει την εμπειρία να κάνει το απαραίτητο άλμα για κάτι τέτοιο, είναι η HTC. Και η πρότασή της για ακριβώς ένα τέτοιο smartphone, καλύτερο από το iPhone, είναι το One X.

Αναφερόμαστε στο πρώτο, και κορυφαίο από κάθε σχεδόν πλευρά, μοντέλο της νέας σειράς One της HTC: το smartphone που σηματοδοτεί την αλλαγή στρατηγικής της διάσημης κατασκευάστριας και τον πρώτο εκπρόσωπο ενός αριθμού από superphones που "έχουν στο στόχαστρό τους" το iPhone. Ως τέτοιο, και σε ρόλο "ναυαρχίδας" της HTC για το 2012, το One X έχει φιλοδοξίες μεγάλες. Κρίνοντας πάντως από τη συμβίωση μαζί του για μερικές ημέρες - απαραίτητες για να το αξιολογήσει κανείς σοβαρά και όχι... εικονικά και με lifestyle τρόπο - δικαίως τις έχει. Γιατί είναι μια συσκευή που αληθινά ξεχωρίζει.

Από την πρώτη στιγμή που έρχεται κανείς σε επαφή με το One X αντιλαμβάνεται πως δεν έχει να κάνει μ' έναν ακόμη κλώνο smartphone με Android. Δεν υπάρχει τίποτε σε αυτή τη συσκευή που δεν έχει ολοφάνερα μελετηθεί, από το υλικό και τις καμπύλες του περιβλήματος μέχρι τη θέση των ελάχιστων πλήκτρων και υποδοχών. Η υπέροχη οθόνη των 4.7 ιντσών είναι απεικόνισης καλύτερης - λόγω ανάλυσης, αλλά και χρωματικής πιστότητας και γωνιών θέασης - από αυτή που προσφέρουν όχι μόνο τα iPhone, αλλά οποιαδήποτε φορητή συσκευή πλην του iPad 3. Και παρά το γεγονός ότι το One X ενσωματώνει τον πολυσυζητημένο επεξεργαστή 4 πυρήνων Tegra 3 της nVidia, 1 GB μνήμης λειτουργίας και 32 GB αποθηκευτικού χώρου, είναι απρόσμενα λεπτό και ελαφρύ. Ομολογούμε ανοιχτά πως από κινητό με αυτές τις προδιαγραφές δεν περιμέναμε ποτέ πάχος μόλις 8.9 χιλιοστά και βάρος μόλις 130 γραμμάρια. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ