HTC Radar

Νέο λειτουργικό, νέα πρόταση

Σε κάθε τί άλλο όσον αφορά στη χρήση του, πάντως, το smartphone της HTC εντυπωσιάζει. Ειδικά για... "mainstream κινητό"! Η κάμερά του αξιοποιεί αισθητήρα των 5 Megapixel και συλλαμβάνει καθαρές φωτογραφίες, με λεπτομέρεια και σωστά χρώματα, ενώ εγγράφει video σε ανάλυση 720p με αντίστοιχη σχεδόν ποιότητα. Η αυτονομία του θεωρητικά ανέρχεται σε 10 ώρες ομιλίας, η οποία πρακτικά μεταφράζεται - και με την έντονη χρήση μάλιστα που κάναμε για την παρουσίαση - σε 8 ή 9 ώρες χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Με άλλα λόγια, ένα φυσιολογικό εργασιακό οκτάωρο ή εννιάωρο "το βγάζει" με άνεση.

Περισσότερη εντύπωση απ' όλα, πάντως, μάς έκανε ο τρόπος με τον οποίο το Radar αξιοποιεί τα Windows Phone 7.5. Ταχύτατο! Το smartphone της HTC δεν... "'έβηξε" πουθενά, ούτε στη μετάβαση ανάμεσα στα menu και τις επιλογές του, ούτε στην άντληση δεδομένων από το Internet μέσω 3G ή Wi-Fi, ούτε στη σύλληψη διαδοχικών φωτογραφιών, ούτε στην ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών. Ο επεξεργαστής του είναι ενός πυρήνα και ταχύτητας 1 GHz, και η μνήμη λειτουργίας του ανέρχεται 512 MB, όμως δεν θα το μάντευε κανείς από τον τρόπο που κάνει τα πάντα με άνεση... περιφρονητική σχεδόν! Από αυτήν την πλευρά έχουν πιθανότατα δίκιο τα στελέχη της HTC, που υποστηρίζουν ότι τα Windows Phone Mango δεν χρειάζονται ισχυρότερες προδιαγραφές για να λειτουργούν άνετα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η HTC (και) στην περίπτωση του Radar έχει φροντίσει ώστε ο κάτοχός του να λαμβάνει και σε επίπεδο software περισσότερα πράγματα απ' ότι ένα "ξερό" λειτουργικό. Το HTC Hub είναι προεγκατεστημένο και φροντίζει ώστε ο χρήστης να μπορεί να προσθέσει στα Live Tiles της κεντρικής οθόνης πληροφορίες για τον καιρό, ειδήσεις, την πορεία μετοχών, νέες εφαρμογές κλπ. Έχει επίσης προσθέσει και μια σειρά από αυτόνομα apps, όπως μια αρκετά καλή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφίας, μία σημειώσεων ή μία που βοηθά στην ασύρματη ανταλλαγή multimedia υλικού ανάμεσα στο Radar και άλλες συσκευές του σπιτιού συμβατές με το πρότυπο DLNA. Η HTC έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το Hub, αν σκεφτεί κανείς πως δεν είχε τη δυνατότητα να προσθέσει το HTC Sense (όπως κάνει στα κινητά της με Android), λόγω των περιορισμών που θέτει η Microsoft στις υλοποιήσεις των Windows Phone 7/7.5. Το Hub είναι το αμέσως καλύτερο πράγμα από το Sense και δικαίως η HTC το προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ