HTC Titan

Οθόνη... γήπεδο!

Στη δυσαναλογία ανάλυσης και διαγωνίου εντοπίζεται η μία μας ένσταση απέναντι στο Titan. Η άλλη - και μόνη άλλη - έχει να κάνει με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα 16 GB, που είναι στην πράξη 12.5, δεν θα μας προβλημάτιζαν αν υπήρχε θύρα π.χ. για κάρτες μνήμης microSD, όμως δεν υπάρχει. Κάτι που σημαίνει πως ο κάτοχος ενός Titan θα πρέπει να διαχειρίζεται συνετά τις φωτογραφίες και το video που αποθηκεύει για να δει ή συλλαμβάνει ο ίδιος. Τόσο για την υψηλότερη ανάλυση όσο και για τη μη ύπαρξη θύρας για κάρτες μνήμης δεν φταίει η HTC, καθώς αυτά δεν υποστηρίζονται επίσημα από τις προδιαγραφές των Windows Phone 7.5 . Όμως και πάλι...

Είναι γεγονός πάντως ότι ο χρήστης στον οποίο απευθύνεται ως επί το πλείστον το Titan - αυτόν που θα το αξιοποιήσει (και) επαγγελματικά επειδή χρησιμοποιεί το Office και τις υπηρεσίες της Microsoft καθημερινά - δεν θα... προβληματιστεί ιδιαίτερα από τις παρατηρήσεις μας. Αντιθέτως, θα διαπιστώσει πως το Titan είναι απίθανα γρήγορο σε ο,τιδήποτε του ζητηθεί, συνδέεται άμεσα με όλων των ειδών τα δίκτυα, προσφέρει πολύ καλή ποιότητα ήχου κατά τις συνομιλίες και την ακρόαση μουσικής, ενσωματώνει δε και εξαιρετικά αποτελεσματική κάμερα (τόσο στη σύλληψη των φωτογραφιών όσο και στην εγγραφή video). Για games, social media και τα συναφή, βεβαίως, δεν συζητάμε: η... οθόνη-γήπεδο προσφέρει απλώς "άλλη αίσθηση". Τόσο απλά.

Το Titan είναι, όταν όλα έχουν ειπωθεί, ένα αναμφίβολα πάρα πολύ υψηλού επιπέδου smartphone, το καλύτερο της ελληνικής αγοράς αυτή τη στιγμή με Windows Phone 7.5. Για να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, διστάζουμε να το προτείνουμε για αγορά σε όλους ανεξαιρέτως. Σε εκείνους που θέλουν το ασυζητητί κορυφαίο μιας σειράς προϊόντων, ναι. Σε εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά ότι θέλουν μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του υπάρχοντος smartphone τους, ναι. Σε εκείνους που καταλαβαίνουν πως μεγάλη οθόνη σημαίνει εκ των πραγμάτων και μεγάλο κινητό (κι ας είναι πολύ λεπτό), ναι. Σε εκείνους για τους οποίους το κόστος δεν είναι κριτήριο επιλογής, ναι. Σε όλους τους υπόλοιπους, ωστόσο, έχουμε την αίσθηση ότι το εξαίρετο Radar - που και η ίδια η HTC θεωρεί το "mainstream" μοντέλο της - θα προσφέρει το 90% της λειτουργικότητας και τις ίδιες δυνατότητες των Windows Phone 7.5, με €200 λιγότερα. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: πόσο αξίζει στα μάτια του τελικού καταναλωτή η μεγάλη οθόνη και η καλύτερη κάμερα; Την απάντηση ο καθένας για τον εαυτό του, την ξέρει!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ